První pohled na krále Artuše a jeho nepřítele Vortigerna

První pohled na krále Artuše a jeho nepřítele Vortigerna
Jsou na nich k vidění dvě ústřední postavy – Artuš v podání Charlieho Hunnama a král Vortigern (Jude Law), Artušův úhlavní nepřítel a vrah jeho otce Uthera Pendragona (Eric Bana), který si po vraždě přivlastnil korunu.
prvni-pohled-na-krale-artuse-a-jeho-nepritele-vortigerna-1
„Myslím si, že hlavním problémem Artuše je neustálá snaha ho zobrazovat jako hodného a mírného muže,“ uvedl Ritchie. „Jsou to sice pěkné vlastnosti, ale není zajímavé se na ně dívat. Luke Skywalker byl vždycky nejméně zajímavou postavou Star Wars, protože je moc hodný. Hodní jsou nudní.“
prvni-pohled-na-krale-artuse-a-jeho-nepritele-vortigerna
„Artuš je drsnější, je to šejdíř,“ uvedl na adresu své postavy Hunnam. „Je to dítě ulice. Lidé si ho tak určitě nepředstavovali, bude mít ostřejší hrany. Je to taková klasická věc od Guye Ritchieho."
Filmaři plánují s Artušem celkem šest filmů, pro něž má být předlohou souborné osmidílné dílo anglických a francouzských příběhů Thomase Maloryho Artušova smrt (Le Morte d’Arthur) z roku 1485. Děj knihy se odehrává v druhé polovině 5. století. Vypráví o jednotlivých rytířských výpravách rytířů Kulatého stolu, na kterých hrdinové prožívají nejrůznější fantastická dobrodružství, bojují s jinými rytíři a příšerami. Jednotlivé příběhy jsou sice spojeny postavami a prostředím, dějově jsou ale na sobě v podstatě nezávislé.
V dalších rolích se představí Astrid Bergès-Frisbey a Djimon Hounsou. Autorem scénáře je Joby Harold. Premiéra je v plánu na 23. března 2017.