Staré dobré klasiky. Do kin se vrátí oscarová Casablanca, Cameronův Terminátor a Barbar Conan (SOUTĚŽ)

Staré dobré klasiky. Do kin se vrátí oscarová Casablanca, Cameronův Terminátor a Barbar Conan (SOUTĚŽ)
Humphrey Bogart a Ingrid Bergman v Casablance. | Pannonia Entertainment CZ
V srpnu se budete moci těšit na další béčkový kult s Arniem, snímek Barbar Conan (1982). V září dojde na trojnásobného držitele Oscara s Ingrid Bergmanovou a Humphrey Bogartem v hlavních rolích - snímek Casablanca (1942). Ikonický film ze severoafrického Maroka svedl na scénu ženu slavného švédského režiséra a známého představitele žánru film noir.
Casablanca
Casablanca | Pannonia Entertainment CZ
Bogart si v Casablance zahrál provozovatele nočního podniku, který u sebe během 2. světové války ukryje fašistického záškodníka českého původu a jeho ženu (Bergmanová). V ní pozná svou někdejší přítelkyni, láska znovu vzplane a dvojice se vydá na útěk. Osudová žena, žhavá africká půda a jediný Američan mezi herci (Bogart). Casablanca se stala kultovním antifašistickým filmem, který se řadí i do noirového žánru. Ve vybraných českých kinech od 1. září 2016.
Arnold Schwarzenegger
Barbar Conan | Dino De Laurentiis Productions
Září je nicméně daleko, nás aktuálně zajímá Arnold Schwarzenegger a dvě obnovené premiéry, v nichž se objeví. Akční fantasy Barbar Conan, ke kterému psal scénář i Oliver Stone a režíroval ho scenárista Drsného Harryho (1971) nebo Apykalypsy (1979) John Milius, budete moci vidět ve vybraných kinech od 9. srpna. Arnie si v téhle béčkové záležitosti zahrál chlapce, před jehož zraky vyvraždí celou vesnici, uvrhnou ho do otroctví, načež nastoupí cestu pomsty. Lesknoucí se bicepsy, naivní - až humorná - akce a solidní porce krve. Barbar Conan bude navíc ke zhlédnutí nikoliv na VHSce s pomuchlanou páskou, ale na pořádném plátně s prvotřídním zvukem. Must see záležitost.
Terminátor
Terminátor (1984) | Pannonia Entertainment CZ
Totéž platí o Terminátorovi, který přišel do kin 2 roky po Barbaru Conanovi a nastartoval hvězdnou dráhu režiséra Jamese Camerona. Dnes již legendární příběh se odehrává v Los Angeles roku 1984, kam je z 21. století vyslán mohutný zabiják, který má jediný úkol. Najít a zabít jistou Sáru Connorovou. Ve stejný okamžik dorazí z budoucnosti další muž, který má pro změnu za úkol ženu chránit. Ukáže se, že zabiják se člověku jen podobá. Ve skutečnosti je to android, kterého vyslaly stroje, bojující v budoucnosti proti lidem o nadvládu a totální vyhlazení.
Arnold Schwarzenegger
Terminátor | Metro-Goldwyn-Mayer
Na Terminátora vás zveme do pražského kina Premiere Cinemas. Obnovená premiéra se zde v rámci akce Premiere Extra uskuteční v úterý 19. července od 19:00. Na projekci, jejímž partnerem je náš web Kinobox.cz, se zaregistrujete zde.
Pokud nejste z Prahy, ale rádi byste Arnieho v téhle klasice viděli, přinášíme soutěž o lístky na projekci do teplické nebo olomoucké pobočky kina Premiere Cinemas. Projekce se zde uskuteční taktéž 19. července od 19:00. Jeden výherce se může těšit na dvě vstupenky.
Jaká jsou pravidla soutěže?
Do neděle 17. července do 23:59 napište 3 nové komentáře k filmům (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "arnie") zašlete váš nick name. Jeden z vás se může těšit na dvě vstupenky na úterní projekci Terminátora v mimopražské pobočce kina Premiere Cinemas.