Zemi hrozí srážka s Měsícem a přirozeně to natočí Roland Emmerich

Zemi hrozí srážka s Měsícem a přirozeně to natočí Roland Emmerich
Cesta na měsíc | Star-Film
Moonfall je připravovaný katastrofický blockbuster, v němž do Měsíce narazí asteroid, tím ho vychýlí z dráhy a "namíří" ho na Zemi. Aby nedošlo ke srážce, musí skupinka ztracených existencí navléct skafandry a vyrazit na Měsíc (takže v podstatě Armageddon, akorát s Lunou jako bonusem). Emmerich napsal scénář spolu s Haraldem Kloserem (Útok na Bílý dům, Den poté) a na poli scenáristiky nepříliš zkušeným Spenserem Cohenem (unylá netflixovina o konci světa Extinction). Na projektu pracuje Emmerich již dobrých pět let a nyní se konečně ledy pohnuly a chystá se natáčení.
"Pokud máte rádi moje filmy, bude se vám líbit i tenhle. Je to dost jako 2012 a Den nezávislosti. V podstatě je to jejich mix, jen bez mimozemšťanů. V určitou chvíli přijde nečekaný twist, ale ten nyní nechci prozrazovat. Měl jsem jasnou představu o tom, jak ten film pojmout. Všechny moje filmy mají humor a neberou se příliš vážně. Komická složka je důležitá u velkých filmů. Podívejte se na původní Star Wars. Nebo všechny marvelovky. Zkrátka potřebujete i smích," uvedl k Moonfall Emmerich a dále dodal: "Vidím tu potenciál pro frančízu. To jsem ještě nedělal. U Dne nezávislosti jsme další natočili proto, že to studio chtělo. A mám připravenou trojku, kdyby byl zájem. Představoval jsem si Hvězdou bránu jako trilogii, ale na to nakonec nedošlo."
Nic moc dalšího se o projektu neví a to včetně data premiéry. Jak ale známe Emmericha, nebudou chybět nějaké ty hvězdy v hlavních rolích (jediným oficiálně obsazením hercem je v tuhle chvíli Josh Gad), štědrý rozpočet a velkolepé efekty, které naší matičce Zemi zcela jistě uštědří pěkných pár ran.
Roland Emmerich
zemi-hrozi-srazka-s-mesicem-a-prirozene-to-natoci-roland-emmerich