Zemřel oblíbený italský herec Bud Spencer

Zemřel oblíbený italský herec Bud Spencer
31. října roku 1929 se v italské Neapoli narodil chlapeček s porodní váhou 6 kilogramů a výškou 58 centimetrů, jehož jméno bylo Carlo Pedersoli. Dospívající Carlo prokázal, že má skvělou paměť a je excelentní plavec. Obojí dokázal ve svém životě využít - ve škole přeskočil některé ročníky a coby "ryba ve vodě" vyhrával jedno mistrovství Itálie v plavání za druhým.
Mezi lety 1949 – 1957 získal Carlo  jedenáctkrát zlatou medaili, pětkrát stříbrnou a dvakrát bronzovou. Byl dokonce prvním Italem, který pokořil hranici jedné minuty ve volném stylu na 100 metrů (stalo se tak 19. září 1950). Tím jeho sportovní aktivity nekončily. Věnoval se také vodnímu pólu a byl členem neúspěšného mužstva, které se neprobojovalo do finále Olympijských her v roce 1952 v Helsinkách. Vyjma toho pilotoval Pedersoli letadla a helikoptéry, v oblasti letecké dopravy nakonec i podnikal (založil firmu Mistral Air). A aby toho nebylo málo, složil také několik písní.
Bud Spencer
Jestli se rozzlobíme, budeme zlí
Navzdory všem jeho úspěchům si bude celý svět Carla pamatovat pod uměleckým jménem Bud Spencer. První malou roli si Spencer zahrál v roce 1951 ve snímku Quo Vadis? (šlo o člena císařské gardy). Od konce šedesátých let vytvářel sympatický vousatý hromotluk chaotickou dvojici s modrookým blonďákem Terencem Hillem ve velice úspěšných akčních komediích. Prvním jejich společným snímkem byl spaghetti western Bůh odpouští, já ne! z roku 1967. Ironií osudu je, že v něm oba herci hrát neměli - původní představitelé rolí naštěstí na poslední chvíli od natáčení odstoupili.
Netrpěl, měl nás všechny u sebe a jeho poslední slovo bylo ‚Děkuji‘,“ uvedl hercův syn Giuseppe Pedersoli. Na to můžeme říci jediné - my děkujeme.