Recenze: Den nezávislosti: Nový útok – jedno klišé za druhým

Recenze: Den nezávislosti: Nový útok – jedno klišé za druhým
Jeff Goldblum, Liam Hemsworth
Den nezávislosti: Nový útok | 20th Century Fox
Co k tomu na úvod říci. Snad jen jedno. Pokud máte rádi film, při kterém můžete vypnout a sledovat bitku, ve které bude tolik stupidních klišé, že je ani nestihnete spočítat, tak je nový Den nezávislosti pro vás.
Od pokračování tak úspěšného filmu jsem čekal opravdu o mnoho více. Nevím proč, ale Rolandu Emmerichovi se z tohoto filmu povedlo udělat klasický americký blockbuster, kterému jde pouze o to, aby vydělal co nejvíce peněz a samotný film postrádá tvůrčí myšlenku.
V samotném začátku vypadá film velice slibně, ale postupem času to upadá, až do jednoho velkého stereotypu. Při soubojích vesmírných lodí máte až pocit, že se díváte na nadcházející film Rogue one: Star Wars Story.

Trailer:

Roland Emmerich, Chris Hemsworth, Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Will Smith
Jediné, co se dá na filmu hodnotit pozitivně, jsou masivní akční scény, slušné efekty a vcelku povedený mimozemský záporák. K tomuto všemu se dá ještě přidat Jeff Goldblum kterého tak můžete po delší době vidět v akčním filmu.
Svým způsobem je vtipné, že u hodně scén už jste si v hlavě dopředu řekli, co daný hrdina řekne, jelikož to znáte ze všech otřepaných béčkových filmů. Je až zarážející, že právě nový Den nezávislosti tímto způsobem zklamal.
Den nezávislosti: Nový útok
Den nezávislosti: Nový útok
Ne, že byste se některým scénám nezasmáli, např. stařík řídící školní autobus plný dětí uprostřed pustiny funguje, ale v řadě scén to místy zavánělo trapností. Nenáročným divákům to možná stačit bude, což svým způsobem chápu, ale za mne obstojné akční scény celý film nezachrání.
Pro ty, kteří jsou zklamáni absencí Willa Smithe, nezoufejte, je tam! No i když… Není to úplně tak, jak bychom si představovali. Nemusíte se ani pozorně dívat a najdete ho.
Bohužel se Den nezávislosti: Nový útok bere příliš vážně, to je asi jeho největší problém. Jak celý film dopadne, asi tušíte, to není potřeba rozebírat, každopádně co je z konce zřejmé, že nás minimálně ještě jedno pokračování nemine (i když to vypadá rovnou na další dva díly). Tak snad budou lepší než tohle.
Hodnocení: 50%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE