Recenze: Centrální inteligence - bez malého Harta a velkého Johnsona svět nezachráníte

Recenze: Centrální inteligence - bez malého Harta a velkého Johnsona svět nezachráníte
Kevin Hart, Dwayne Johnson
Centrální inteligence
Kolikrát jsme už něco takového viděli? Mockrát. Tento film ale poněkuid méně tradičně zmíchá karty v tom smyslu, že černoch z lidu není pošuk a elitní agent není hardcore profík, nýbrž naopak: Agent dělá infantilní vtipy a miluje jednorožce, zatímco úředník je rozumný, inteligentní a vyjeveně ječí jenom občas.
Film režíroval Rawson Marshall Thurber, který toho moc nenatočil, ale u jeho Vybíjené (se Stillerem) a Millerových na tripu jsem se nečekaně dobře bavil.
Bohužel, Centrální inteligence je o dost slabší film.
Dwayne Johnson je opravdu kvalitní komik a spoustu scén zachraňuje svým naivním šarmem. Kevin Hart (kterého moc nemusím) se dá přežít. Proběhnou i nějaká méně očekávaná camea.

Trailer:

Kevin Hart, Dwayne Johnson
Ale co je to platné, když je hustota humoru v celém filmu značně nízká.
Centrální inteligence má skoro dvě hodiny a jsou v ní sekvence, kdy se třeba několik minut nestane žádný vtip. Tohle má být úplně bláznivá, praštěná komedie, kde se příští minutu může stát naprosto cokoliv. Tudíž mě opravdu vůbec nezajímá vysvětlování kdo koho jak podrazil a jestli se někomu podaří včas utéct, nebo ne. A celá rozsáhlá podzápletka s tím, že na škole byl Johnson za otloukánka a nulu a teď je hardcore, zatímco u Harta je to naopak - ta je naprosto zbytečná.
Kromě toho, některé sekvence ponižování a zesměšňování jsou už spíš nepříjemné.
Dalo by se to pravděpodobně prostříhat na 80minutovou verzi, která by byla příjemně zábavná a utekla by jako voda.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE