24. týden-kinopremiéry: Hledá se Dory, inteligence, podfukáři a kultovní sci-fi

24. týden-kinopremiéry: Hledá se Dory, inteligence, podfukáři a kultovní sci-fi
Hledá se Dory
13 let od premiéry populárního animáku Hledá se Nemo jde do kin film se zapomnětlivou rybkou Dory. Animace je prvotřídní, charaktery dotažené do nejmenšího detailu. Příběh nikterak objevný, ale stále zábavný. Půjde o pixarovský nadstandard? Nejspíš ne. Hledá se Dory zkrátka nepřekročí stín objektivně menšího Nema. I tak se ale jedná o film, který diváky nezklame.
Hledá se Dory
Z recenze Františka Fuky: "Hledá se Dory má zápletku, ale není příliš důležitá. Ztracené ryby prostě potkávají různé jiné živočichy, vzniká humor a dojetí a nakonec se (skoro) všichni navzájem najdou. Je to chatrná zápletka, ale opravdu to příliš nevadí, protože všech těch serepetiček kolem je hodně a jsou kvalitní. Přitom film není plný zbrklých hlasitých akčních scén (jako třeba Auta 2), je vhodný i pro úplně malé děti a není v něm žádná vyloženě záporná postava."
Všechny recenze filmu najdete zde. Prozatím 71 procent.
Dave Franco, Lizzy Caplan, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg
Podfukáři 2
Do kin se vracejí hvězdně obsazení Podfukáři 2. Mladá žena a mladí muži kouzlí, aby prohlédli zločin. A jistí je ostřílení oscaroví matadoři. Populární první díl měl o poznání lepší ohlasy i tržby. Novinka uspěla u recenzentů jen průměrně. Zůstává tedy otázkou, jestli dojde na třetí díl. Jestli ale hledáte nenáročnou oddechovku s prvotřídními herci a neobvyklými kulisami, do toho.
Kevin Hart, Dwayne Johnson
Bavit chce též akční komedie Centrální inteligence. Čím? Roztodivnou dvojicí Dwayne Johnson-Kevin Hart. Mimo jiné. Někdejší otloukánek (Johnson!!!) se setká s třídní primadonou (Hart) a s úžasem zjistí, jak se jejich role otočili. Johnson je elitním Agentem CIA, zatímto Hart se trápí v účetní firmě. Ti dva se dají dohromady, aby... odvrátili teroristický útok a zachránili svět. Ano, je to hodně ujeté. Kardinální otázkou zůstává: "Je to zábavně ujeté?". Mrkněte se na upoutávku a přečtěte si recenze. Další Správní chlapi (2016) z toho bohužel nekoukají.
Ikarie XB 1
Ikarie XB 1 | NFA
A na závěr další oprášená tuzemská klasika zpět v kinech. Tentokrát došlo na kultovní sci-fi Ikarie XB 1. V omezených podmínkách vznikl zajímavý přírůstek do žánru, kterého je u nás jak šafránu. "Ikarie" se nicméně řadí k hojně citovaným představitelům vědecko-fantastické škatulky. Snímek inspiroval celou řadu světových režisérů a vy si jej můžete vychutnat v restaurované verzi ve vybraných českých kinech. Šťastnou cestu.
Ikarie XB 1: upoutávka na restaurovanou verzi | NFA
Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.