Mel Gibson natočí Umučení Krista 2. Půjde o nejkrvavější film historie?

Mel Gibson natočí Umučení Krista 2. Půjde o nejkrvavější film historie?
Umučení Krista
Snímek vděčil za úspěch kontroverzní pověsti, neboť jde o opravdu hodně krvavou a nevybíravou podívanou (někteří diváci ho nedokázali ani dokoukat do konce). Bylo otázkou, kdy na pokračování dojde. Možná by se tak nestalo, kdyby Mel Gibson zoufale nepotřeboval velký hit. Poslední roky bývalé hvězdě moc nepřály. Nemá smysl znovu prát špinavé prádlo (nepochybně jste o Gibsonových výstřelcích slyšeli - nebylo jich bohužel málo). Má smysl mluvit o tom, že je Gibson talentovaným hercem/režisérem a měl by se zaměřit na práci. Osobně bych byl nadšenější z natočení Smrtonosné zbraně 5 (která nicméně podle posledních zpráv ještě není úplně ze hry), Umučení Krista 2 by ale měl být jistý a hlavně z hlediska investic bezpečnější hit.
Gibson samozřejmě hit potřebuje, takže se rozhodl s Kristem vyprávět další příběh. Práce na filmu potvrdil scenárista Randall Wallace, který s Gibsonem spolupracoval na Statečném srdci a Údolí stínů. Wallace píše první nástřel pro pokračování Umučení Krista s tím, že je to příběh, který chtěl vždy vyprávět. "Umučení bylo jen začátkem, je tu toho ještě hodně k vyprávění".
Je otázkou, jestli může Gibson znovu vyvolat takový zájem, jako v roce 2004. Šlo o dost jedinečnou situaci, kterou žádný jiný náboženský film nezopakoval. A těžko říct, jestli může Gibson ještě víc tlačit na pilu krvavosti (ta byla u "jedničky" opravdu hodně daleko a na hraně stravitelnosti). Nálepka "pokračování nejkontroverznějšího hollywoodského hitu všech dob" by to každopádně měla mezi diváky prodat. A určitě neuškodí ani to, jak výborně bylo přijaté Gibsonem režírované válečné drama Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, které si na posledním oscarovém klání došlo pro dvě sošky. 
mel-gibson-natoci-umuceni-krista-2-pujde-o-nejkrvavejsi-film-historie
Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Víte že...
... James Caviezel, představitel Krista, si natáčení slušně protrpěl? Při brutální scéně bičování Krista římskými vojáky Caviezelovi omylem vyrazili dech a jedna z ran mu na zádech zanechala 35 cm dlouhou jizvu. Při natáčení scény s kázáním na hoře byl zase herec zasažen bleskem. A aby se náhodou nestihl nudit, také si vykloubil rameno, když na něj spadl kříž, který nesl a k fyzickým úrazům se přidaly ještě bolesti hlavy a kožní infekce.