Nový Pátek třináctého by mohl být výrazně lepší, než byste čekali

Nový Pátek třináctého by mohl být výrazně lepší, než byste čekali
Nový Pátek třináctého si dává na čas. Původně měl dorazit do kin 13. listopadu 2015, na to ale nedošlo. Nebýt producenta Brada Fullera, který se čas od času k filmu vyjádří, ani bychom nevěděli, jestli se na něm ještě dělá. Nyní se konečně projekt pohnul kupředu a Fuller si to samozřejmě nenechal pro sebe. Nutno říct, že jde o zajímavou novinku - další Pátek třináctého napsal Aaron Guzikowski, scenárista ceněného thrilleru Zmizení.
Konkrétně Fuller uvedl: "Máme skvělého scenárista - Aaron Guzikowski píše scénář. Aaron napsal Zmizení. Je to lepší scenárista, než jakého si série zaslouží. Je fantastický. Scénář, se kterým přišel, je vážně skvělý, dostali jsme ho pár týdnů zpátky. Dali jsme Aaronovi naše poznámky, studio mu také scénář opoznámkovalo a nyní čekáme, až nám pošle další verzi."
Obrázek článku
Podrobněji Fuller scénář nerozebíral, takže netušíme, jak Guzikowski nový díl dějově pojal. Na začátku loňského roku uvedl Fuller k možnému příběhu následující: "Vždycky tu v těch filmech byl nadpřirozený prvek. Navzdory logice, že Jason v každém filmu zemřel, včetně toho našeho z roku 2009, vždy se vrátí a nikdo se tím skutečně nezabýval. To je něco, o čem teď přemýšlíme. Má nadpřirozenou schopnost, ale jak to přesně funguje? S tím si teď pohráváme. Nic zatím není rozhodnuto. Jak se ale vždy vrátí?"
Jediné, co k příběhu zatím vyplynulo na povrch, je to, že Guzikowski zapojí rodiče Jasona. Tím pádem nás nejspíš čeká origin, přičemž to bude úplně poprvé, co uvidíme otce Eliase Voorheese (vždy byl ve filmech jen zmíněn). Je také otázkou, jestli bude Pamela Voorheese (matka) projevovat vražedné choutky. Nezapomínejme, že v úplně původním filmu byla vrahem ona.
novy-patek-trinacteho-by-mohl-byt-vyrazne-lepsi-nez-byste-cekali
Guzikowski je každopádně hodně nadějná volba, která by mohla sérii Pátek třináctého nakopnout do vyšší ligy. Premiéra je předběžně stanovena na 13. ledna 2017, což je - jak už jste si asi sami domysleli - pátek třináctého.