Temný případ: třetí série se v nejbližší době nedočkáme

Temný případ: třetí série se v nejbližší době nedočkáme
Jestli právem, to si každý musí posoudit sám. Osobně jsem zastáncem toho, že se dvojka sice nepovedla tolik, jak by mohla (k některým dějovým zvratům mám velké výhrady), pořád ale nabídla řadu fantastických momentů a opravdu skvělé herce na všech frontách. Slabší ohlasy každopádně způsobily, že se do třetí řady nikdo moc nežene. A nejspíš se na tom v nejbližší době nic nezmění.
Klíčovým mužem projektu je scenárista Nic Pizzolatto. Napsal obě série a je duchovním otcem seriálu. The Hollywood Reporter nyní přinesl zprávu, založeném na zdroji uvnitř HBO, že se Pizzolatto místo třetí série vrhne na nový projekt. Nebude první tvůrce, který Temný případ opustí. Režisér Cary Fukunaga dal seriálu vale po první sérii, natočil pro Netflix vynikající válečné drama Beasts of No Nation a nyní se chystá znovu spojit s HBO. Nepůjde ale o další Temný případ - Fukunaga má v plánu natočit minisérii o Napoleonovi podle původních plánů Stanleyho Kubricka, který ho bohužel nestihl realizovat. 

Pizzolatto sice minulý podzim podepsal dvouletou smlouvu s HBO, o návratu k Temném případu ale (stejně jako Fugunaka) neuvažuje. Je to škoda, nebo by bylo lepší, kdyby seriál zůstal u jedné série? Rozhodněte v komentářích!