US tržby: Angry Birds křísí žánr videoher, Marvel si připsal další miliardu

US tržby: Angry Birds křísí žánr videoher, Marvel si připsal další miliardu
Správní chlapi
Angry Birds ve filmu otevřeli za 38 milionů dolarů, což je samo o sobě skvělé číslo. Lépe si svého času vedl jen první Tomb Raider s Angelinou Jolie (47 milionů), všechny ostatní adaptace videoher dopadly výrazně hůře. Stačí se podívat pár týdnů zpátky, kdy Ratchet & Clank otevřel za směšných 5 milionů. Ještě důležitější jsou celosvětová čísla. Tam již mají ptáci nastřádáno 150 milionů, takže jde o opravdový hit (snímek stál jen 73). Pokud mohou takhle zaválet Angry Birds, má Assassin's Creed reálnou šanci na úspěch.
Captain America: Občanská válka
Captain America: Občanská válka
Captain America musel poprvé vyklidit první místo, stříbrná pozice ho ale mrzet nemusí. Celosvětově překonal miliardu a jde o čtvrtou marvelovku, jíž se to povedlo (připojuje se tak k oběma dílům Avengers a Iron Manovi 3).
Na třetím místě debutují Sousedi 2 a jde o jednoznačné zklamání. Snímek není o tolik hůře hodnocený, než jeho předchůdce, diváků přesto výrazně ubylo. První díl startoval za ohromných 49 milionů, dvojka má pouhých 21.
Ryan Gosling, Russell Crowe
Správní chlapi
Ještě smutnější je ale pohled na čtvrté místo. Až tam startují Správní chlapi Shanea Blacka, kteří to sice v recenzích dotáhli na 90%, přesto to nestačilo. I když film ve velkém chválí diváci i kritici, samotný zájem v kinech je spíše vlažnější. Možná je to silnou konkurencí. Nebo opravdu už žánru buddy movies odzvonilo. Kdo se každopádně na nového Blacka těšil, ten zklamaný nebude. Mistr znovu dokázal, že se mu jako scenáristovi může málokdo v Hollywoodu rovnat (že je navíc i schopný režisér, to je v tomhle případě vyložený bonus). Správní chlapi startují za 11 milionů. Zasloužili by si víc, mnohem víc. Přesto je tu ještě naděje. Mohla by se rozjet šeptanda, která filmu dopomůže k lepším výsledkům v dalších týdnech. A pak je tu samozřejmě zbytek světa.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.