Zombie mají pré. Do kin se vrátí kultovní horor Noc oživlých mrtvol!

Zombie mají pré. Do kin se vrátí kultovní horor Noc oživlých mrtvol!
Noc oživlých mrtvol
Originál je však pouze jeden. Noc oživlých mrtvol se vrátí do českých kin a vy budete moci být u toho. Pannonia Entertainment oprašuje po Benu Hurovi (1959) další filmovou klasiku. Do vybraných kin se debut George A. Romera, gurua zombie filmů, podívá už 2. června 2016.
V čem je Noc oživlých mrtvol jedinečná? Dokázala, že i za málo peněz (114 tisíc USD) se dá složit náležitě nechutná porce (přes 30 miliónů USD celosvětově) děsuplné muziky. A černobílá kamera to nepotopila! Noc oživlých mrtvol dokázala položit základy zombie hororu, aniž by ve filmu samotném ono slovo jedinkrát zaznělo. Romero a spol. musel improvizovat, není proto bez zajímavosti, že všechny ty triky a pojídání lidského masa by nevznikly bez prolití většího množství čokolády. Uvedení filmu v revolučním roce 1968 pochopitelně provázely vyděšené reakce mainstreamového publika. I proto překvapí, že Kongres USA zařadil Noc oživlých mrtvol jako jeden z prvních filmů do své knihovny.
Noc oživlých mrtvol
Příběh Noci oživlých mrtvol sleduje osudy sedmi lidí, kteří najdou útočiště před živými mrtvými na opuštěné farmě. Pak se situace ale zvrtne a přeživší se pustí do sebe vzájemně. Film je i na dnešní dobu hodně syrový a správně nekompromisně děsivý, takže v porovnání s ním vypadají moderní horory trochu pohádkově.
Otrlí diváci již chrochtají blahem.
Noc oživlých mrtvol
Noc oživlých mrtvol | Pannonia Entertainment