19. týden-kinopremiéry: Rozzuřené ptactvo a sousedi Zac Efron-Seth Rogen

19. týden-kinopremiéry: Rozzuřené ptactvo a sousedi Zac Efron-Seth Rogen
Angry Birds ve filmu se představily na festivalu v Cannes. | če
Zac Efron, Seth Rogen
Sousedi z roku 2014 měli solidní komerční úspěch (celosvětově 269 miliónů dolarů) a tak vznikla dvojka. V jedničce byl sousedský oheň na střeše mezi starostlivým otcem Sethem Rogenem a rozjetým pařanem Zacem Efronem. Ve filmu Sousedi 2 budou Rogena a jeho famílii pro změnu provokovat rozjetá děvčata. Již první díl téhle série se řadil k průměru. A dvojka nepřekvapila. Je to prostě takové nenáročné pokoukání pro teenagery. Recenze najdete zde. Prozatím 55 procent.
Angry Birds ve filmu
Peníze z kapes diváků budou tahat spíš Angry Birds ve filmu. Animovaná komedie inspirovaná veleúspěšnou sérií her míří do kin po nepřetržitém bombardování reklamními spoty, upoutávkami a dalšími taškařicemi. O čem příběh nazlobeného ptactva pojednává? "Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit." Obstojný animák cílí na nejmladší publikum. Všechny recenze najdete zde. Prozatím 53 procent.
Mia madre
Na závěr si představíme drama italského režiséra Nanni Morettiho, miláčka festivalových diváků a porot. Po velmi dobře přijímaném snímku Máme papeže! (2011) přichází na scénu tíživé drama Mia Madre, v němž se autor vyrovnává se smrtí vlastní matky. Z oficiálního textu distributora: "Margherita je režisérka, která se právě nachází uprostřed natáčení poněkud neoriginálního sociálního dramatu o vzpouře v továrně. Vedle trablů s herci, především nesnesitelně sebestřednou hvězdou Barry Hugginsem (John Turturro), prožívá Margherita i těžkou osobní krizi – její matka umírá a filmařka svádí vnitřní souboj nejen s režií filmu, ale především s režií vlastního života." Recenze filmu Mia Madre si přečtěte zde.
Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.