Anděl Páně 2 hlásí "dotočeno". Podívejte se na nové fotky svatých

Anděl Páně 2 hlásí "dotočeno". Podívejte se na nové fotky svatých
Anděl Páně 2 | Česká televize
Jiří Strach, Jiřina Bohdalová
Jiří Strach a Jiřina Bohdalová během natáčení filmu Anděl Páně 2. | Česká televize
„Svaté“ role si zopakovali Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Veronika Žilková, nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie, Josef Abrhám jako svatý Josef, „svatý Petr“ Čtvrtníček nebo Michal Horáček jako archanděl Michael. Čerstvá jubilantka Jiřina Bohdalová si zahrála roli duše, která přichází do nebe.
Ondřej Trojan, Jiří Dvořák
Anděl Páně 2 | Česká televize
V hlavních rolích příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. Petronel s Uriášem se ocitnou  v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování. Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka Poznání je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví to, co má skutečnou cenu nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.
Anežku hraje Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích uvidíme Pavla Lišku, Stanislava Majera a Marka Taclíka jako trio zlodějských kumpánů, nabubřelého majitele krejčovské dílny hraje Bolek Polívka.
Jiří Strach, Klára Issová, Josef Abrhám, Jiří Bartoška
Jiří Strach | Česká televize
„Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu jsme od počátku přistupovali bez nějak é pýchy, ale naopak s velký m respektem , říká režisér Jiří Strach. Už během natáčení cítil, že by dvojka mohla být důstojným pokračováním. „Důležité bylo i to, jak budou fungovat kluci - Ivan Trojan a Jirka  Dvořák. Jejich chemie tam stále je, a je dokonce zralejší než před jedenácti lety. Kluci zkrátka hrajou nebeskou exhibici,“ říká spokojeně režisér Jiří Strach a dodává.
Jiří Bartoška
Jiří Bartoška | Česká televize
Jsem moc rád a t ěší mě, že nejen Anděl Páně 2, ale vůbec moje práce, přitahuje ty nejlepší české herce. Že se na ně můžu spolehnout, opří t se o n ě, že si vzájemně důvěřujeme. Při natáčení Anděla Páně 2, kter é bylo hodně náročn é – točilo se v zimě,  často v  noci, st řídaly se lokace – se dala dohromady skvělá parta a nejen herecká, ale v celém štábu. Producentky mi vytvořily vynikající podmínky, jedny z nejlepších, jak é jsem kdy na natáčení měl. Já potřebuju bý t obklopen par ťáky, s kterými se dá film utáhnout. Je to velmi důležité a věřím tomu, že ná lada p ři natáčení se do v ýsledku promítne,“  říká režisér Jiří Strach.
Anděl Páně 2 vzniká podle scénáře Marka Epsteina v produkci společnosti Marlene Film Production a koprodukci České televize a za podpory Státního fondu kinematografie. Za slovenskou stranu jsou koproducenty společnosti et cetera group a RTV:Rozhlas a televízia Slovenska.
Do kin by měl Anděl Páně 2 vstoupit v adventním čase, 1. prosince 2016.
Anděl Páně 2
Anděl Páně 2 | Česká televize
Všechny nové fotografie z natáčení najdete v galerii článku nebo na kartě filmu.