US tržby: Marvel versus DC - válka o diváky

US tržby: Marvel versus DC - válka o diváky
Captain America: Občanská válka
Jenže v Marvelu už mají pár tanečků za sebou a mohli se poučit. Nemluvě o větším zástupu fanoušků, čemuž do velké míry pomohl charismatický Robert Downey Jr. jako Iron Man (tohle eso bude DC celkově blbě vyrovnávat).
Občanská válka nakonec skončila přímo fenomenálně, takže v DC teď nějakou dobu nebudou koukat na žádné filmové weby ani víkendové tržby. Snímek má nejen fantastické recenze, ale v Americe otevřel za 179 milionů dolarů, což je třetí nejlepší komiksový otvírák všech dob (lépe si vedly jen oba díly Avengers). A co je hlavní, celosvětově už má film neuvěřitelných 673 milionů. Jen pro představu, Batman v Superman začínal na "pouhých" 420.
Jeremy Renner, Chris Evans, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie
Captain America: Občanská válka
Není pochyb o tom, že to nová marvelovka dotáhne na miliardu, možná i příští víkend. Žádný velký souboj DC a Marvelu se tudíž vlastně nekoná. Marvel v tuhle chvíli jednoznačně vládne filmovým komiksům a v DC musí dotahovat. Což neznamená, že se jim to nepovede. Chce to ale jistějšího vypravěče.
Tímhle směrem už naštěstí studio našláplo, protože podle posledních zpráv Ben Affleck nejen natočí novou sólovku Batmana, ale bude produkčně dohlížet i na oba díly Justice League. A s takovou už by se mohlo zadařit.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.