David Cronenberg zve na výstavu Evolution a přináší SOUTĚŽ o vstupenky

David Cronenberg zve na výstavu Evolution a přináší SOUTĚŽ o vstupenky
Výstava "Evolution" úzce navazuje na úspěšný projekt „Tim Burton a jeho svět“ a seznamuje návštěvníky s dalším vizionářským tvůrcem, který změnil tvář světového filmu. David Cronenberg proslul hlavně kvůli sci-fi hororu Moucha (1986). Jeho fanoušci v Praze ocení celou řadu propriet a důmyslných artefaktů z celé řady dalších filmů.
David Cronenberg
David Cronenberg během natáčení Mouchy
Multimediálně interaktivní formu výstavy doplňuje bohatý doprovodný program, který nabízí přednášky s filmovými vědci, teoretiky výtvarného umění či výtvarné workshopy pro dospělé. Přednášky s filmovým vědcem Martinem Jirouškem se zaměří na režisérovu filmovou evoluci, na motiv těla a jeho modifikaci a transformaci či na ožehavé téma cenzury v umění v kontextu Cronenbergových kontroverzních filmových počinů. Nebudou chybět ani vystřižené nebo upravované scény z vybraných filmů.
david-cronenberg-zve-na-vystavu-evolution-a-prinasi-soutez-o-vstupenky
Z výstavy: Hlavoun (rekvizita) - Chris Walas Inc., zvláštní bytosti a zvláštní efekty - Stéphan Dupuis, design - Nahý oběd, 1991 - Pěnový latex, dřevěná konstrukce, barva, plast, kovové řetězy, kůže - Soukromá sbírka
Teoretička výtvarného umění Zuzana Štefková se bude zabývat otázkou estetiky hnusu ve filmovém a výtvarném umění a víkendové výtvarné workshopy se specialisty přenesou návštěvníky do světa filmových masek, plakátů, animace či světla. Kapacita u přednášek či workshopů je vždy omezena, zájemci si musí účast vždy rezervovat. Kompletní přehled o aktuálním doprovodném programu naleznete na oficiálním webu výstavy Evolution.
Chcete se na akci dostat zdarma? Máme pro vás jedinečnou příležitost. Čtyři z vás oceníme vstupenkou do působivých prostor pražského Domu U Kamenného zvonu. Co pro to musíte udělat? Pusťte se do naší nové redakční hry "Znáte filmy Davida Cronenberga?". Čtyři z vás, kteří na první pokus získají nejvíce bodů, oceníme lístkem na výstavu Evolution. Bodování uzavřeme ve středu 4. května před půlnocí.
Znáte filmy Davida Cronenberga?