Sigourney Weaver: "Na Vetřelce 5 se vyplatí počkat."

Sigourney Weaver: "Na Vetřelce 5 se vyplatí počkat."
Neill Blomkamp a Sigourney Weaver na place sci-fi Chappie
Důvod je prostý. Vetřelec 5 na sebe strhl obrovskou pozornost tím, že zapojí znovu do hry legendární Ellen Ripleyovou (samozřejmě v podání Sigourney Weaver), přičemž by měl snímek navazovat především na Vetřelce od Jamese Camerona. Velký zájem fanoušků vzbudilo i to, že by se měl vrátit desátník Hicks, který na začátku třetího dílu zemřel. Blomkamp je navíc ohromný fanoušek Vetřelců a pětku proto bere za srdcový projekt. Není se čemu divit, že jeho nadšení vzbudilo správnou odezvu. Což se Scottovi, který chce, aby se diváci soustředili na jeho pokračování, nyní moc nehodí.
Zařídil proto, aby byl Vetřelec 5 dán k ledu, než dorazí do kin Prometheus 2 aka Alien: Covenant, který se sám chce více provázat s kořeny série (což ukazuje i zvolený název, kde nechybí Alien, u nás uváděno jako Vetřelec).
sigourney-weaver-na-vetrelce-5-se-vyplati-pockat
Neill Blomkamp a Sigourney Weaver na place sci-fi Chappie
Bylo otázkou, jestli Blomkampův projekt jen spí, nebo byl zaříznuti úplně. Weaver nyní v rozhovoru pro Indiewire uvedla pár povzbuzujících slov. "Podle mě je snímek pořád ve výrobě. Má úžasný scénář a jsme s Neillem do projektu vážně zapálení. Než na něj dojde, budeme dělat jiné věci. Byla bych hodně překvapená, kdybychom film nenatočili, protože scénář je vážně skvělý a hrozně dobře se nám spolupracuje. Prostě to jen bude trvat o něco déle, než se k vám film dostane, ale to čekání rozhodně bude stát za to."
Studio zatím neuvedlo pro Vetřelec 5 nový termín uvedení do kin. Šance na natočení jsou díky nadšení Weaver, která je pro sérii důležitá, naštěstí velké.