Pozoruhodná Aldabra se představila světu. Premiéra proběhla na Seychelách

Pozoruhodná Aldabra se představila světu. Premiéra proběhla na Seychelách
Filmovou premiéru provázel velký zájem místních novinářů i oficiálních osobností. Nenechal si ji ujít ani první prezident Seychelské republiky, Sir James Mancham, který byl od počátku velkým podporovatelem projektu, nebo ministr kultury a turismu Alain St. Ange. Ten znovu připomněl jedinečnou příležitost, kterou česká producentská společnost Starlite Pictures dostala.
pozoruhodna-aldabra-se-predstavila-svetu-predpremiera-probehla-na-seychelach
Zleva seychelský ministr kultury Alain St. Ange, hollywoodská distributorka filmu Lise Romanoff, producent Petr Keller a Jiří Ticháček, výkonný producent Aldabry.
Český štáb zde mohl natáčet jako teprve druhý v historii. Aldabra je korálový atol, který leží v Indickém oceánu nedaleko Seychel. Dostat se sem není jednoduché. Ostrov je přísně chráněným přírodním dědictvím UNESCO; vstup je povolen pouze na speciální povolení.

Trailer:

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
Příběh plný fascinujících dobrodružství přírodního světa se spojuje s mimořádným zážitkem, jaký může nabídnout jen 3D technologie. Také při světové premiéře byla Aldabra: Byl jednou jeden ostrov promítána v nejvyšší kvalitě. „Překvapilo mne, jak dokonalé technické vybavení kina zde mají,“ pochvaloval si premiérou projekci producent Petr Keller a přidal historku o tom, že majitel zdejšího kina Subhash C. Pillay začínal jako devítiletý chlapec točit klikou promítačky. V sedmnácti pak kino převzal a od té doby ho provozuje, přestože říká: „Film je moje vášeň, ale vydělat na provoz kina musím jinde.“ Světová premiéra Aldabry jeho sál zaplnila do posledního místa.
V českých kinech vidělo snímek Aldabra: Byl jednou jeden ostrov přes 100 tisíc diváků. Postupně se bude objevovat i v mezinárodní distribuci.
Aldabra: Byl jednou jeden ostrov