Finále Plzeň vyhlásilo držitele cen. Zlaté ledňáčky předal scenárista Simpsonových

Finále Plzeň vyhlásilo držitele cen. Zlaté ledňáčky předal scenárista Simpsonových
Zlatý ledňáček dostal novou podobu.
finale-plzen-vyhlasilo-drzitele-cen-zlate-lednacky-predal-scenarista-simpsonovych
Zlatý ledňáček dostal novou podobu.
Vítězem Nejlepšího televizního a internetového projektu v kategorii cyklická tvorba je 5. díl seriálu Mamon v režii Vladimíra Michálka. Ocenění za Nejlepší televizní a internetový projekt v kategorii necyklická tvorba si odnesla pohádka Jiřího Stracha Svatojánský věneček. Novinkou letošního slavnostního udílení cen byly skleněné trofeje Zlatého ledňáčka v barvách festivalu navržené designéry Adélou Přibáňovou a Vítem Zavadilem.
Mike Reiss
Porotě předsedal Mike Reiss, scenárista populárních Simpsonových.
O vítězích rozhodovali mezinárodní porotci v čele s Mikem Reissem, scenáristou amerického seriálu Simpsonovi. "Během Finále Plzeň jsem viděl 14 filmů a všechny jsem si opravdu užil. Vítězný Rodinný film jsem zhlédl před 3 dny a musím se přiznat, že od té doby o něm přemýšlím. Má skvělý příběh, výborné herecké výkony a je velmi dobře zrežírovaný a vizuálně zajímavý,“ řekl Mike Reiss.
Olmo Omerzu, Eliška Křenková
Režisér Olmo Omerzu a herečka Eliška Křenková | Finále Plzeň 2016
Filmy hodnotili odborníci, kteří zasedli ve třech mezinárodních porotách pro kategorie Nejlepší celovečerní hraný nebo animovaný film, Nejlepší dokumentární film a Nejlepší televizní tvorba. O Zlatého ledňáčka soupeřilo v kategorii celovečerních hraných nebo animovaných filmů celkem 13 snímků. V kategorii dokumentárních filmů soutěžilo 12 nominovaných dokumentů a v kategorii televizní tvorby se do soutěže dostalo celkem 8 děl v kategorii cyklická a 4 v kategorii necyklická televizní tvorba. 

Trailer k oceněnému dokumentárnímu filmu V paprscích slunce:

V paprscích slunce
„Z výsledků udílení cen mám radost, složení poroty je letos opravdu vydařené, a proto jsem i já byla zvědavá, jak vše dopadne. Nový start festivalu se povedl, děkujeme za přízeň a ohlasy všech, kteří nás podporují. Návštěvníků oproti uplynulým ročníkům přibylo a prodalo se o tři tisíce více lístků než loni,“ zhodnotila letošní 29. ročník ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová.
finale-plzen-vyhlasilo-drzitele-cen-zlate-lednacky-predal-scenarista-simpsonovych-1