16. týden-kinopremiéry: Dobrý voják Švejk poslušně hlásí, že se můžete těšit na novou Knihu džunglí a Hardcore Henryho

16. týden-kinopremiéry: Dobrý voják Švejk poslušně hlásí, že se můžete těšit na novou Knihu džunglí a Hardcore Henryho
Kniha džunglí
Neel Sethi
Kniha džunglí
Začneme novou verzí disneyovky Kniha džunglí (2016). Chlapec Mauglí, tygr Šér Chán, medvěd Balú a další se vrací v přelomovém filmu herce a režiséra Jona Favreaua (Iron Man, Iron Man 2). Čím je Kniha džunglí přelomová? Stručně a jednoduše - z těch realisticky ztvárněných animací zvířat vám prostě spadne čelist. Mezi nimi se pohybuje Mauglí v podání Neela Sethiho. A ono to dokonale funguje. Asi vás nicméně překvapí, že se věrohodně ztvárněná zvířata chovají stejně jako v animovaných disneyovkách, tedy podobně jako lidé.
Kniha džunglí
Z recenze Františka Fuky: "Důležitější je, že tenhle film má úžasné kouzlo. Takové to filmové audiovizuální kouzlo, kdy se prostě kocháte tím, že před sebou vidíte fantastický, mytický, neprobádaný svět, plný překvapení, nebezpečí, úžasných vyhlídek atd. atd... Nestává se mi v posledních letech často, že by mě film takhle okouzlil (viz třeba Avatar), ale nové Knize džunglí se to daří - čistě prostřednictvím vizuálů a hudby Johna Debneyho."
Necháte se vtáhnout? Recenze si můžete přečíst zde. Prozatím 78 procent.
Charlize Theron
Lovec: Zimní válka
Ještě jeden snímek s nádechem fantasy a pohádky má dnes premiéru. Lovec: Zimní válka (2016) předchází událostem komerčního hitu Sněhurka a lovec (2012). Tentokrát se budete muset obejít bez Sněhurky. Nahlédnete do mocenského zákulisí, kde si ženy neberou servítky. Vystačíte si s Chrisem Hemsworthem a záplavou charismatických známých hereček? Všechny recenze najdete zde. Prozatím 53 procent.
Hardcore Henry
Je možné dostat pařany počítačových her do kina? Hardcore Henry (2015) se o to pokouší. Nízkorozpočtová akční řežba byla natočena v americko-ruské produkci a celá je vedena z perspektivy kyborna Henryho. Co je jeho úkolem? Zachránit svou milou ze spárů těch nejdrsnějších vrahounů. A taky přežít.
Haley Bennett
Hardcore Henry
Z recenze Františka Fuky: "Jsem velice rád, že tento film vznikl, že jsem ho viděl a že se i přes své mizivé světové tržby tvůrcům bohatě zaplatí (vzhledem ke svému ještě mizivějšímu rozpočtu). Jen se obávám, že další podobně natočený film nemůže vzniknout, protože v tomto vizuálním stylu prostě už není kam dál jít."
Všechny recenze tohodle neotřelého dílka najdete zde. Prozatím 75 procent. Záležitost jen pro skutečně otrlé diváky.
Rooney Mara, Cate Blanchett
Carol
Šest nominací na Oscara, působivá retro nálada a téma ženské lásky na pozadí kulis 50. let minulého století v puritánských Spojených státech. Do českých kin míří drama Carol (2015) s Cate Blanchett a Roney Marou v titulních rolích dvou zamilovaných žen. Todd Haynes znovu jinak, tentokrát mnohem konzervativněji a minimalističtěji. Máte rádi výrazné herecké výkony a nedávnou historii? Snímek si zamilujete. Všechny recenze najdete zde. Prozatím 66 procent.
Benoît Magimel, Rod Paradot
Hlavu vzhůru
Dále do kin míří road-movie o hledání viníka holocaustu Vzpomeň si (2015), drama o zdánlivě nepolepšitelném mladíkovi Hlavu vzhůru (2015) a dokumentární film Na Sever (2015), kde se vzpomíná na dánský ostrůvek svobody uprostřed běsů 2. světové války.
Jodie Foster, Anthony Hopkins
Mlčení jehňátek | 1991 Orion Pictures Corporation
Na závěr krátká pozvánka na dvě obnovené premiéry kultovních filmů. Tím prvním je Mlčení jehňátek (1991), který se do kin vrací v rámci Projektu 100. Držitel pěti Oscarů (film, režie, scénář podle předlohy, herečka a herec v hlavní roli) láká na herecký koncert Jodie Foster a Anthony Hopkinse. Právoplatná (nejen thrillerová) klasika.
No a na závěr Dobrý voják Švejk (1956) s legendálním Rudolfem Hrušínským v roli vojáka antimilitaristy. Rozbrečí, pobaví, podvrátí, dožene na psychiatrii. A je aktuální i 60 let od doby svého vzniku. Do vybraných kin snímek vrací Národní filmový archiv v restaurované verzi. Za dva týdny bude následovat Poslušně hlásím (1957). Nová upoutávka na oba zmiňované snímky se mimořádně zdařila.
Dobrý voják Švejk
Seznam všech dubnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.