CZ tržby: Básníci, tygr a další filmová zvířata proti Batmanovi a Supermanovi

CZ tržby: Básníci, tygr a další filmová zvířata proti Batmanovi a Supermanovi
Jak básníci čekají na zázrak | Bioscop
Pavel Kříž (I)
Jak básníci čekají na zázrak | Bioscop
Básníci o tomto víkendu prvně čekali spolu s diváky na zázrak. A s přehledem převálcovali konkurenci. Film Jak básníci čekají na zázrak zhlédlo 43.515 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 5.84 miliónu korun. Snímek byl uveden ve 145 (!!!) kinech, takže jste na něj narazili téměř všude. Jde o úspěch? Asi ano. Protože, řekněme si to upřímně, koho ti básníci v roce 2016 ještě zajímají? Navíc doplněni o nesnesitelný product placement a kulisy, které vypadají spíš na televizní výpravu.
Jiří Bartoška
Největší držák aktuálního žebříčku - tuzemská černá komedie Teorie Tygra. | CinemArt
Druhý nejnavštěvovanější je též český film, hořká komedie Radka Bajgara Teorie tygra. Snímek se setkal nejen s diváckým ohlasem, ale též s celou řadou pochvalných recenzí. Radek Bajgar, někdejší šéfredaktor magazínu Reflex, bude zřejmě točit dál. Jeho film vidělo o třetím víkendu ve 49 kinech 21.764 diváků. Tržby činily 3.19 miliónu korun. Celkem už má "tygr" na kontě přes 112 tisíc diváků a 15.5 miliónu korun. Jiří Bartoška se vrátil v solidní formě.
Třetí místo patří animované detektivce Zootropolis: Město zvířat. Lišáka a spol. vidělo o víkendu v 60 kinech 15.471 diváků, kteří za vstupenky utratili 2 milióny korun. Povedený film je v kinech již sedmý víkend a ze všech titulů žebříčku Top 20 je na tom dlouhodobě nejlépe - vidělo jej 207 tisíc diváků, tržby se blíží k 29 miliónům.
Kung Fu Panda 3
Kung Fu Panda 3
Takže aktuálně čtvrtá Kung Fu Panda 3 poněkud ostrouhala. O víkendu ji v 70 kinech zhlédlo 10.826 fanoušků, kteří za vstupenky zaplatili 1.46 miliónu korun. Mediálně provařenější "panda" to ve svém třetím filmu jaksi nezvládla. Že by diváky omrzela?
Pat a Mat ve filmu
Pat a Mat ve filmu
Jednoznačně omrzel Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Čtvrtý víkend v českých kinech a nepříliš povzbudivá pátá příčka pro komiksové bijce DC Universe. 8.693 diváků a tržby 1.36 miliónu korun. Od těch dvou se čekala solidnější výdrž. Vždyť je co do počtu návštěvníků představení předběhli i fanoušci Pata a Mata ve filmu (2016)! 9.782 platících nechalo v pokladnách 79 kin 1.16 miliónu korun.
Taron Egerton, Hugh Jackman
Orel Eddie
O čtvrteční premiérové snímky nebyl zrovna zájem. Návštěvnost v řádu tisíců diváků a tržby v řádu statisíců napoví... Pátá vlna (2016), Kolonie (2015), Orel Eddie (2016), Příběh lesa (2015) a Zlo nikdy nespí (2016) jsou na žebříčku od sedmého do šestnáctého místa. Obzvlášť čísla Orla Eddie překvapí. Solidně hodnocený životopisný film měl větší ambice. Horor Zlo nikdy nespí zklamal už z principu - snímky děsivého žánru se mezi nejúspěšnějšími objevují jaksi samozřejmě.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.