Nejočekávanější pohádky a fantasy roku 2016

Nejočekávanější pohádky a fantasy roku 2016
10. LOVEC: ZIMNÍ VÁLKA
Režie: Cedric Nicolas-Troyan
Premiéra ČR: 21. dubna 2016
Když byla v roce 2012 uvedena do kin žánrová kombinace pohádky a fantasy Sněhurka a lovec, studio do ní vkládalo velké naděje. Vložených 150 miliónů dolarů se vyplatilo a tak není divu, že přichází s dalším dobrodružstvím Lovce v podání Chrise Hemswortha. Příběh volně navazuje na předchozí film a zlo znovu ožívá v těle pekelně krásné Ravenny ztvárněné Charlize Theron.
Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron, Emily Blunt
9. KNIHA DŽUNGLÍ
Režie: Jon Favreau
Premiéra ČR: 21. dubna 2016
Pokud nás neplete paměť, tak se jedná o sedmou filmovou adaptaci slavné románové klasiky Rudyarda Kiplinga. Nesmrtelný příběh chlapce, kterého vychovala zvířata a který musí čelit nejhrozivějšímu nepříteli – tygru Šér Chánovi přiletí v dokonalé kombinaci hrané a animované formy. Už trailer napoví, že v originální verzi zvířata namluvily takové hvězdy jako Bill Murray, Ben Kingsley, Scarlett Johansson, Christopher Walken nebo Idris Elba.
Jon Favreau
8. ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ: ZA ZRCADLEM
Režie: James Bobin
Premiéra ČR: 26. května 2016
Dalším vstupem na půdu pohádek jak pro děti, tak pro dospělé je nepochybně filmové zpracování další klasiky – Alenky v říši divů spisovatele Lewise Carrolla. Tento imaginativní příběh s všelijakými fantaskními zápletkami se dočkal ještě větší pozornosti filmařů než zmíněná Kniha džunglí. Na první část v režii Tima Burtona z roku 2010 navazuje příběh Za zrcadlem. Opět s Johnnym Deppem a Miou Wasikowskou.  
Alenka v říši divů: Za zrcadlem
7. WARCRAFT: PRVNÍ STŘET
Režie: Duncan Jones
Premiéra ČR: 9. června 2016
Představovat fenomén Warcraft může být pro někoho asi jako prozrazovat, že rohlík je k jídlu, ale je velká spousta těch, kteří o této megaúspěšné počítačové hře, jejíž historie sahá až do roku 1994, nemají nejmenší ponětí. Všechny chce nahnat do kina první část epické ságy v režii Duncana Jonese (syn Davida Bowieho!), který debutoval bravurní sci-fi Moon.
Warcraft: První střet
6. OBR DOBR
Režie: Steven Spielberg
Premiéra ČR: 1. září 2016
Žijící klasik světové kinematografie Steven Spielberg s přibývajícími léty nijak nesundavá nohu z plynu. Dalším jeho filmem bude adaptace pohádky britského spisovatele Roalda Dahla. Tak trochu vegetariánský příběh vypráví o holčičce jménem Sofie, která je unesena naštěstí jinak moc hodným obrem a společně se snaží jiné obry zbavit jejich závislosti na lidožroutství.
Steven Spielberg
5. MŮJ KAMARÁD DRAK
Režie: David Lowery
Premiéra ČR: 25. srpna 2016
Hobit, Jak vycvičit draka, nebo seriál Hra o trůny prokázaly, že zájem diváků o mýtického létajícího tvora neklesá. A tak studio Walta Disneyho přichází s rodinným filmem, kde proti sobě stojí racionální správkyně národního parku (Bryce Dallas Howard) a desetiletý chlapec bez domova, který ovšem zná tajemství lesa, o jakých se správkyni ani nezdá. Zahrál si i Robert Redford.
Můj kamarád drak
4. SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI
Režie: Tim Burton
Premiéra ČR: 29. září 2016
Další adaptací úspěšné knižní předlohy – stejnojmenného románu Ransoma Riggse – se do našeho žebříčku řadí slavný Tim Burton. Kniha i její pokračování vyšlo i u nás a vypráví příběh šestnáctiletého Jacoba, kterého rodinná tragédie přivede na ostrov u břehů Walesu a Jacob odhaluje tajemství opuštěného domu, který, jak se ukáže, zase tak opuštěný není.
Tim Burton, Eva Green
3. UNDERWORLD 5
Režie: Anna Foerster
Premiéra ČR: 27. října 2016
Koncem října by měla do kin vstoupit pětka dnes už kultovní série filmů s titulem Underworld opisující svět, kde proti sobě stojí klany upírů a lykanů a mezi nimi tak nějak íce či méně úspěšně pendlují ti ostatní, včetně lidí. Do role Seleny se opět vtělí Kate Beckinsale a režie se ujímá Anna Foerster. Mimochodem na filmu bude pracovat jako výtvarník i náš Ondřej Nekvasil.
nejocekavanejsi-pohadky-a-fantasy-roku-2016
2. FANTASTICKÁ ZVÍŘATA A KDE JE NAJÍT
Režie: David Yates
Premiéra ČR: 17. listopadu 2016
Fantastická zvířata a kde je najít - pro znalce ságy o čarodějnickém učňovi Harry Potterovi známá to učebnice, jejímž autorem je pan Mlok Scamander. Toho si zahraje Eddie Redmayne, držitel Oscara za snímek Teorie všeho. Režii má stejně jako u čtyř posledních dílů Harryho Pottera David Yates.
Fantastická zvířata a kde je najít
1. ASSASSIN'S CREED
Režie: Justin Kurzel
Premiéra ČR: 29. prosince 2016
No a na samém sklonku roku čeká všechny fanoušky fantasy, všechny majitele otlačených palců od herních konzolí velký zákusek – očekávaná adaptace akční hry Assassin's CreedMichaelem Fassbenderem v hlavní roli. Snímek natáčí divadelní režisér Justin Kurzel, který už v Macbethovi prokázal, že akční scény umí. A s Fassbenderem si evidentně rozumějí.
Michael Fassbender
Hra: Poznáte klasické sci-fi filmy podle obrázku?