Oscarový Amadeus se vrací. Užijete si ho s orchestrem a sbory!

Oscarový Amadeus se vrací. Užijete si ho s orchestrem a sbory!
Amadeus bude v Praze uveden necelý měsíc po světové premiéře v londýnské Royal Albert Hall v originální podobě - promítaný na obrovském HD plátně za synchronizovaného doprovodu živého orchestru a sborů. Proslulý velkofilm vznikl jako adaptace původní divadelní hry od Petera Shaffera. Vítěz osmi Oscarů včetně ocenění za nejlepší film je zvukovým a vizuálním potěšením všech smyslů.
Strhující příběh osudového střetu geniality s průměrností se natáčel před 32 lety v Praze a podílelo se na něm velké množství českých filmových tvůrců i herců. Dokonalá kamera Miroslava Ondříčka, fantastické kostýmy Theodora Pištěka, krása pražských paláců, divadel a uliček, to vše propůjčilo filmu nesmazatelnou atmosféru. Miloš Forman, mistr velkých lidských dramat, dokázal s Mozartovou pomocí zprostředkovat dnešnímu divákovi prožitek ze špičkové klasické hudby.
"Amadeus spřádá krásný, tragický příběh, jenž okouzluje děti i dospělé. Má v sobě vše – lásku, nenávist, krveprolití, smlouvu s Bohem, dobové elity, tajemného cizince, vraždu i jedna z nejlepších hudebních děl, která byla kdy složena. Který jiný film vám nabídne byť jen polovinu?" (The Guardian).

Uvedení Formanova Amadea právě teď, v roce významných Mozartových jubileí a těsně po světové premiéře, bude bezpochyby velkou událostí pro všechny příznivce Mozartovy hudby, Formanových filmů, milovníky Prahy a vůbec všechny diváky hrdé na naše umělce oceněné i v zahraničí.
oscarovy-amadeus-se-vraci-uzijete-si-ho-s-orchestrem-a-sbory
Dirigent: Ludwig Vicki
Orchestr: Pražská Komorní Filharmonie
Sbor: Canti di Praga
Klavírní sólo: Jan Bartoš