Nejočekávanější animované filmy roku 2016

Nejočekávanější animované filmy roku 2016
Zpívej | Universal Pictures
ZPÍVEJ
Režie: Garth Jennings
Premiéra ČR: 22. prosince 2016
Zpívej
Zpívej | Universal Pictures
Klasický filmový muzikál je out. Ať žije muzikál animovaný! Krachující divadlo pana koaly se pokusí spasit myšák, sloní slečna, matka 25 prasátek, gorilák a rockující dikobraz. Lepší než StarDance a všechny talentové soutěže. Snímek režíroval Garth Jennings, autor povedené sci-fi komedie Stopařův průvodce po Galaxii (2005).
 
ČAPÍ DOBRODRUŽSTVÍ
Režie: Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Premiéra ČR: 22. září 2016
Čapí dobrodružství
Ne, tohle není investigativní reportáž z Čapího hnízda miliardáře Babiše. Čapí dobrodružství pojednává o tom, jak čápi přestali nosit lidem děti, založili továrnu a začali šéfovat doručovatelské službě. Když ale Junior omylem zapne stroj na výrobu dětí a vytvoří malou holčičku bez rodičů, bude se muset vrátit ke svému původnímu poslání a dítě doručit ještě předtím, než se to dozví šéf Hunter. Mám jediný problém - z obrázku bych nepoznal, že jde o čápa.
 
KUBO A KOUZELNÝ MEČ
Režie: Travis Knight
Premiéra ČR:
8. září 2016
Kubo a kouzelný meč
Kubo a kouzelný meč
A teď trocha orientální exotiky. Režijní debut Travise Knighta se odehrává ve starodávném Japonsku. Hrdinou je Kubo, osamělý chlapec, který se postaví příšerám a Bohům. Bez toho, aniž by našel magickou zbroj po svém otci, to ale nepůjde. Samuraj pro nejmenší vstoupí do kin v září po prázdninách. Těšit se můžete i na rafinované využití kultovní japonské skládačky origami.
 
LOVING VINCENT
Režie: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Premiéra: datum nebylo zveřejněno
S láskou Vincent
S láskou Vincent
Jeden z největších malířů všech dob bude mít svůj film. A jaký asi může být snímek, pojednávající o posledních dnech Vincenta van Gogha? Schizofrenní, těkavý, živý - jako mistrova působivá plátna. Autoři najali 85 profesionálních malířů, kteří jednotlivá políčka filmu zhotovili metodou slavného Nizozemce. Alois Nebel (2011) má světového nástupce. Doufejme, že se podívá i do českých kin.
SAUSAGE PARTY
Režie: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Premiéra ČR: 25. srpna 2016
Buchty a klobásy
Teď něco vážně ujetého. Autoři Mašinky Tomáše, série Shrek, snímků Superbad (2007) nebo Apokalypsa v Hollywoodu (2013) stvořili něco, co bude s výhradami kvitovat vegetariánské publikum. Sausage Party pojednává o klobáse, která se bojí zemřít v lidských útrobách. A zalarmuje všechny potraviny v blízkém okolí. Budou diváci držet klobáse a dalším potravinovým hrdinům palce? Těžko říct. Na začátku přece stála živá zvířata...
VAIANA
Režie: Ron Clements, John Musker
Premiéra ČR: 24. listopadu 2016
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa | Disney
Patříte k fanouškům klasických Disneyovek? Potom vás potěší Vaiana, novinka osvědčeného tvůrčího dua Clements-Musker (Princezna a žabák, Malá mořská víla). Hrdinkou filmu je Moana, která žije na jednom z Havajských ostrovů a patří k rodu legendárních námořníků. A jak už to tak bývá, bude tahle sympaťačka zachraňovat svůj havajský lid. Za pomoci dosti svérázného kámoše - poloboha Maui. Disney dál emancipuje své hrdinky. Proč se ale český distributor rozhodl změnit titul z mezinárodního Moana na Vaiana? To mi hlava nebere.
ANGRY BIRDS VE FILMU
Režie: Clay Kaytis, Fergal Reilly
Premiéra ČR: 12. května 2016
Angry Birds ve filmu
Angry Birds ve filmu | če
Na filmová plátna již v květnu zamíří rozzlobené ptactvo. Oblíbení hrdinové z herního fenoménu vás zavedou na ostrov, kde žijí nelétaví opeřenci. Všichni jsou celkem šťastní, až na tři nafrněné výjimky - Řuďáka, Žluťase a Bombase. Opomíjení mimoňové zavětří příležitost, na ostrov totiž míří záhadná zelená prasátka. Co mají za lubem? Trio Angry Birds to musí zjistit.
DOBA LEDOVÁ: MAMUTÍ DRCNUTÍ
Režie: Mike Thurmeier, Galen T. Chu
Premiéra ČR: 14. července 2016
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Pátá Doba ledová zchladí diváky. Nebo nažhaví? To se teprv uvidí. Tvůrčí tým zůstává. Scrat valí svůj žalud dál. Tentokrát až do vesmíru! Tam způsobí katastrofu, která přímo ohrozí ledový svět. Sid, Manny, Diego a další hrdinové se vydají na dobrodružnou výpravu do neznámých zemí. Očekávajte zbrusu nové postavičky a bláznivé situace. Ledová série se poněkud vyčerpala, ale zájem - především u dětí - je pořád značný. Nesníží jej nasazení filmu uprostřed letních prázdnin?
HLEDÁ SE DORY
Režie: Andrew Stanton, Angus MacLane
Premiéra ČR: 16. června 2016
Hledá se Dory
Letí to. Od uvedení pixarovské klasiky Hledá se Nemo (2003) uplynulo neuvěřitelných 13 let. Režisér obrovského hitu Andrew Stanton (Život brouka, VALL-I) se rozhodl darovat rybce sestřičku. Hledá se Dory vypráví příběh o zapomnětlivé rybce, která se pídí po otázkách vlastní existence. Kdo jsou její rodiče? A kde se naučila mluvit velrybsky?Velká výzva pro Pixar. Jak se jí zhostil? Dozvíte se v půli června.
TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ
Režie: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Premiéra ČR: 11. srpna 2016
Tajný život mazlíčků
Život zvířat inspiruje. Reálné i těžko uvěřitelné situace z tajného života vašich domácích mazlíčků rozehrají tvůrci série Já, padouch v novém animovaném filmu. Jasně, bude tu několik psů, kočka, bílý králíček a další neviňátka, která se spolu s odchodem paniček a páníčků promění v pořádně svérázné animální tvory. Upoutávka napoví. Jednoznačně animovaný tahák letošní sezóny.
Známé animované filmy s méně známými obrázky!