Emma Stone ztvární hlavní roli v utajované kapitole rodinného života slavných Kennedyů

Emma Stone ztvární hlavní roli v utajované kapitole rodinného života slavných Kennedyů
Pro Emmu Stone, která by se mohla ujmout hlavní role v tomto biografickém snímku, to bude jistě výzva. Rosemary Kennedy neměla zrovna na růžích ustláno. Byla prvním ženským potomkem Josepha P. Kennedyho a Rose Fitzgerald Kennedy a její porod neproběhl dobře. Vlivem velké ztráty kyslíku během porodu byla Rosemary mentálně zaostalá a měla velmi nízké IQ. S přibývajícím věkem se navíc objevily i problémy s chováním, takže se její otec rozhodl, že ve 23 letech (v roce 1941) podstoupí lobotomii.
Operace měla problémy vyřešit, jenže se zvrtla a nejen, že se IQ dívky ještě zhoršilo, ale zůstala i navždy ochrnutá a odkázaná na cizí pomoc. Nejhorší na tom bylo, že se od ní Kennedyové odvrátili a nikdo z rodiny s ní prakticky neudržoval žádný kontakt. Její zmizení z veřejného života vysvětlovali její samotářskou povahou. Až v roce 1961, kdy se JFK stal prezidentem, uvedli, že je mentálně retardovaná. Nepovedenou lobotomii nikdy nepřiznali.
Zajímavostí je, že i přes to všechno se Rosemary dožila 86 let a byla prvním dítětem Kennedyů, které zemřelo přirozenou smrtí. Její osud a pocit viny inspiroval její sestru Eunice Kennedy Shriver v roce 1968 k založení Světových her speciálních olympiád pro mentálně postižené sportovce.
Produkují čerstvě oscarový Steve Golin (Oscar pro nejlepší film za loňský rok - Spotlight), Doug Wald, Allard Cantor, Jared Murray a Richard Arlook.