Kultovní román Metro 2033 konečně dostane filmovou adaptaci

Kultovní román Metro 2033 konečně dostane filmovou adaptaci
Autor předlohy dlouho váhal s filmovou adaptací. Nechtěl, aby jeho knihu v Hollywoodu zprznili a trochu netradičně svolil místo toho k herní adaptaci. Ta se v roce 2010 setkala s obrovským úspěchem, věrně vystihla atmosféru předlohy a o tři roky později se dočkala taktéž ceněného pokračování.
Pro ty, kdo příběh Metra 2033 neznají - po jaderné válce lidé přežívají v moskevském metru. Co stanice, to zvláštní komunita, jakýsi mikrostát se všemi svými ctnostmi a nešvary, které známe z každodenního života na zemském povrchu. Ani zničený svět, zamořený radioaktivitou a nestvůrami, nicméně nezměnil klasickou lidskou potřebu válčit mezi sebou.
Glukhovsky si po dlouhém hledání nakonec za producenty filmu vybral Michaela De Luca a Stephena L’Heureuxe. Ti mají na svém kontě řadu hitů (The Social Network), ale i problematičtějších kousků (Ghost Rider). "Můj román čeká na zfilmování 10 let. Byl jsem v minulosti extrémně opatrný, jakým hollywoodským producentům předám své 'dítě' k zadaptování. Nyní cítím, že to přistálo ve správných rukou. De Luca a L’Heureux mají skvělou vizi pro projekt, jsem hrdý, že budeme na filmu spolupracovat."
Jak by mohla filmová adaptace vypadat napoví trailer na zmíněnou hru.