10 zajímavostí o Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

10 zajímavostí o Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
Boj žen
10-zajimavosti-o-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-2
O roli Wonder Woman se ucházely herečky Olga Kurylenko, Elodie Yung, Lucy Griffiths a Gal Gadot. Ze souboje vyšla vítězně Gadot, nejspíše i proto, že se v posledních letech stala populární díky sérii Rychle a zběsile.
Bena jako Batmana nechceme
10-zajimavosti-o-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-1
Obsazení Bena Afflecka se setkalo s velkou vlnou kritiky. Ač je Ben velmi ceněný jako režisér, coby herci mu fanoušci komiksu stále neodpustili to, jakým způsobem pojal na velkém plátně Daredevila (první zveřejněná fotografie Batmana se dokonce stala terčem parodií). Batman pro něj proto bude komiksovým reparátem, z něhož (doufejme) úspěšně složí zkoušku.
Potlesk, prosím
Obrázek článku
Podle všeho se angažování Afflecka vyplatí. Snímek byl již promítán výkonným producentům Warner Bros. a ti údajně na konci tleskali ve stoje (do velké míry právě kvůli Affleckovu výkonu). Affleck by měl navíc do budoucna natočit sólovku Batmana a to rozhodně JE výborná zpráva.
Předtucha
10-zajimavosti-o-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti
Okolo bitvy dvou komiksových gigantů kroužila studia řadu let a nejednou to vypadalo, že snímek vznikne. V roce 2007 se dokonce ve filmu Já, legenda objevil teaser plakát na film se znakem Batmana a Supermana.
Neplánovaný Lex
10-zajimavosti-o-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-3
Pro roli Lexe Luthora byli původně zvažováni starší herci (například Terry O'Quinn známý jako Lohn Locke ze seriálu Ztraceni). Když ale Jesse Eisenberg přišel na casting kvůli jiné roli, udělal na režiséra Zacka Snydera takový dojem, že kvůli němu nechal postavu omladit, aby ji mohl hrát.
Oscarový Luthor
10-zajimavosti-o-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-4
A ještě jednou oblíbený záporák. Než si Snyder prosadil Eisenberga jako Luthora, studio mělo obrovský zájem, aby roli získal Tom Hanks (údajně na základě Atlasu mraků, kde hrál - stejně jako další herci - několik rolí).
Batmanův debut
Obrázek článku
Přestože má temný rytíř Gothamu na kontě dvě filmové série (a několik dalších zářezů), je to úplně poprvé, co se do kin podívá ve 3D formátu.
Otec místo syna
10-zajimavosti-o-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-5
Jeffrey Dean Morgan byl zvažován pro roli Bruce Waynena/Batmana, ale nakonec ho ve filmu uvidíme jako Thomase Waynea, Bruceova otce.
Trinity
10-zajimavosti-o-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-6
Jde o první hraný film, v němž se objeví Batman, Superman i Wonder Woman (přičemž tahle trojka je v komiksech označena jako Trinity).
Nový začátek
10-zajimavosti-o-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-7
Přestože snímek přímo navazuje na Muže z oceli, bude to právě až Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, který odstartuje sérii úzce provázaných filmů podle DC komiksů, které se jako celek pokusí konkurovat Marvelu (přičemž bychom se vždy měli dočkat více hrdinů v jednom filmu).
Komiksoví hrdinové na filmovém plátně