Konečně je to tu - Indiana Jones 5 zamíří do kin v roce 2019! A tím novinky nekončí...

Konečně je to tu - Indiana Jones 5 zamíří do kin v roce 2019! A tím novinky nekončí...
„Indiana Jones je jedním z největších hrdinů filmové historie a my se nemůžeme dočkat, že ho v roce 2019 přivedeme zpět na plátno,“ uvedl Alan Horn, ředitel Walt Disney Studios. „Je vzácností mít tak úžasnou kombinaci režiséra, producentů, herců a rolí. Nemůžeme se dočkat, až dobrodružství s Harrisonem a Stevenem začne.“  Nechme se tedy překvapit, co Indyho a nás diváky v jeho pátém dobrodružství čeká. Každopádně jde o úžasnou zprávu. Zase o jeden zápis do seznamu snímků, na které se můžeme těšit.
Zakroužkovat si můžeme konkrétně datum 19. července 2019. A teď (možná) horší zpráva. Scénář napíše Spielbergův dlouholetý spolupracovník David Koepp, který má na svém kontě řadu vynikajících věcí (Jurský park, Carlitova cesta, Válka světů), ale také se podílel na poslední Indyho štaci s křištálovou lebkou, která platí (kvůli scénáři) za nejkritizovanější díl série.
Poprvé se Indiana Jones objevil na filmovém plátně v roce 1981 jako Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy, o tři roky později vznikl druhý díl Indiana Jones a chrám zkázy a původní trilogii zakončil v roce 1989 Indiana Jones a poslední křížová výprava. Počtvrté se na filmová plátna Harrison Ford ve slavném klobouku podíval téměř o dvacet let později, tedy v roce 2008 jako Indiana Jones a Království křišťálové lebky. O pětce se od té doby spekuluje.