Disney Channel zahájilo konkurzy na role do Muzikálu ze střední 4

Disney Channel zahájilo konkurzy na role do Muzikálu ze střední 4
Opět půjde o televizní snímek a bude pokračovat tam, kde předešlé díly skončily. Dočkáme se tak nových hvězd místního basketbalového mužstva i dalších postav procházejících se a zpívajících po chodbách školy.
Režisérem a choreografem v jedné osobě bude Jeffrey Hornaday. Autory scénáře jsou Dan Berendsen a Peter Barsocchini. Na post výkonných producentů se vrací Bill Borden a Barry Rosenbush.
Prezident Disney Channels Worldwide Gary Marsh uvedl: „Muzikál ze střední je součástní DNA Disney Channel. Představuje vše, o co se snažíme. Máme proto radost, že můžeme zahájit hledání nové třídy East High, aby pokračovala v této filmové sérii.“
A není divu. Pro Disney Channel byl Muzikál ze střední výnosný ve všech ohledech. V roce 2006 se na první díl v televizi ve Spojených státech dívalo 7, 7 milionů diváků a šlo o největší sledovanost v historii této stanice. Soundtrack ke snímku dosáhl nejvyššího stupně hudebního žebříčku Billboard Top 200 a stal se nejprodávanějším albem roku 2006, stejně jako nejlepším soundtrackem a dětským albem roku. Úspěch tím ovšem nekončil.
V roce 2007 měl premiéru Muzikál ze střední 2 a ten již sledovalo 18, 6 milionů diváků a stal se nejsledovanějším televizním programem všech dob. Soundtrack dosáhl na trojnásobnou platinovou desku a jakmile snímek zamířil na DVD, stal se nejprodávanějším DVD titulem za rok 2007. Třetí díl s podtitulem Maturitní ročník již zamířil do kin a přišel si na slušných 250 milionů dolarů.