Kdo se objeví v Kingově Temné věži?

Kdo se objeví v Kingově Temné věži?
Nakonec se o projekt začali zajímat lidé ze Sony Pictures, kteří zakoupili práva na zfilmování a snímek chtějí dostat do kin. Howard zůstal u toho, že film bude pouze produkovat, a na postu režiséra dočkáme dánského rodáka Nikolaje Arcela (Královská aféra), který právě pracuje na scénáři.
kdo-se-objevi-v-kingove-temne-vezi-1
Spisovatel Stephen King nedávno potvrdil na svém twitterovém účtu jména dvou představitelů hlavních rolí, jimiž jsou herci Matthew McConaughey a Idris Elba. McConaughey ztvární tajemného záporáka Muže v černém, přičemž Elba se objeví jako jeho protiklad Ronald Deschain. Ústřední dvojku doplní herečka Abbey Lee (Šílený Max: Zběsilá cesta, Bohové Egypta), která byla obsazena do role Tirany. Ta se původně objevila až v sedmé knize, ale podle všeho ji Arcer představí dříve. Tirana pochází z rasy humanoidních tvorů Can-Toi, též známých jako Nízcí muži (Low Men). Pracují pro Karmínového krále (Crimson King), hlavního záporáka druhé poloviny série.
Natáčení odstartuje již za pár týdnů a režisér se nechal slyšet, že vyprávění začne uprostřed, nikoli od začátku knižní předlohy, a věří, že to fanoušci překousnou, až uvidí, co si pro ně přichystal. Filmaři navíc chtějí, aby se později zrealizoval Howardův plán, který počítal s trilogií a mezi jednotlivými díly by se diváci dočkali televizní minisérie. Jestli na tenhle plán dojde, o tom samozřejmě budou rozhodovat konečné tržby. Americká premiéra Temné věže je stanovena na 13. ledna 2017 (u nás pravděpodobně o den dříve).
kdo-se-objevi-v-kingove-temne-vezi
Na konec připomeneme děj samotné knihy: Pistolník Roland je poslední střelec přízračného světa ztraceného kdesi daleko v budoucnosti. Je to svět zdevastovaný jak fyzicky, tak morálně. A právě pravdu tohoto světa, zda je skutečným podsvětím, či pouze jen děsivou alternativou světa našeho, tvrdošíjně hledá Roland. I za cenu vražd a prokletí vlastní duše. Kniha sleduje jeho honbu za mužem v černém, neboť jenom on zná cestu k Temné věži, v níž se pronikají všechny světy. To on staví pistolníkovi do cesty napřed barmanku Allii z pouštní osady Tull a pak chlapce Jakea, jejichž životy jsou jedněmi z mnoha, jimiž musí pistolník zaplatit za setkání s mužem v černém.