Plánuje Marvel do budoucna eRkové filmy?

Plánuje Marvel do budoucna eRkové filmy?
Deadpool | 20th Century Fox
Napřed si to trochu ujasníme. Filmy s marvelovskými hrdiny netočí jen Marvel. Ještě než filmová divize slavného komiksového giganta vznikla, točily se komiksové filmy. Jak? Marvel na hrdiny poskytl práva jiným filmovým studiím. Proto má například studio Fox X-Meny. To samé Deadpool. Když nějaké studio podobná práva má, samotný Marvel postavy ve svých filmech využívat nemůže. Je to trošku absurdní, ale je to tak. Úspěch Deadpoola vede k tomu, že již nejsou komiksová eRka nežádoucí. Bylo otázkou, jak zareaguje samotný Marvel a jestli třeba své "Avengers pro celou rodinu" v budoucnu neposune do tvrdší polohy. A zřejmě tušíte odpověď.
Generální ředitel společnosti Disney Bob Iger pro Los Angles Times uvedl následující: "Neplánujeme natáčet žádné eRkové marvelovky."
prekvapeni-se-nekona-marvel-do-budoucna-neplanuje-erkove-filmy
Inu, dalo se s tím počítat. Disneyho značka má jasnou cílovku a bylo by hodně překvapivé, kdyby najednou společnost ochotně vyšla vstříc eRkovému ratingu. Na druhou stranu to neznamená, že by jiní marvelovští hrdinové, na které společnost drží práva, nemohli být do kin uvedeni v drsnější variantě. A je otázkou, jak budou u Disneyho přemýšlet, až dojde ke spojení s Foxem a Marvel tak získá (mimo jiné) práva na Deadpoola.
Doufejme, že společnost nakonec najde nějaké řešení (například vytvoří pod marvelovskou značkou alternativní divizi, která se bude soustředit na drsnější komiksy). Takový Bladea ve svém návratu rozhodně eRko potřebuje!
Obrázek článku