US tržby: Bohové Egypta jsou vedle Deadpoola malí páni

US tržby: Bohové Egypta jsou vedle Deadpoola malí páni
Bohové Egypta
Ani třetí víkend Deadpool nezaváhal a s 31 miliony si udržel v amerických kinech prvenství. Dosavadních 285 milionů na domácích tržbách z něj dělá nejúspěšnější komiksové eRko vůbec a jako eRkový film takový je charismatický hláškař momentálně třetí (za Americkým sniperem a Umučením Krista). Celosvětově má krásných 609 milionů dolarů, což je pro film, který původně ani neměl vzniknout, přímo obdivuhodná částka.
Bohové Egypta
Bohové Egypta
Debutující Bohové Egypta mohli dopadnout různě. Trailer jsou - upřímně - svou přeplácaností téměř strašidelné. Ale pořád byla slušná šance, že na ně diváci uslyší (protože čas od času si každý rád v kině užije nějakou extrémně přetaženou ptákovinu). Nemluvě o jménu režiséra, kdy se propagace mohla opřít o "od tvůrce Vrány a Já, robot". Diváci ale nakonec zůstali neteční, nejspíš i díky chabým recenzím a snímek si první víkend přišel na mizivých 14 milionů (přičemž stál 10x tolik!). Ani celosvětově nejde o žádné terno - 38 milionů dolarů - takže tu máme letos prvního adepta na megapropadák.
On nicméně víkend všeobecně nepřál novinkám. Až páté skončilo sportovní drama Orel Eddie, v němž Hugh Jackman trénuje skokana na lyžích, kterému nikdo nevěří a jehož cesta k úspěchu je hodně trnitá. Jde o film podle skutečných událostí a prý velmi solidní. Tak proč otvírák až na pátém místě za pouhých 6 milionů? Pomineme-li to, že skákání na lyžích není úplně top lákadlo, jde hlavně o trailer, který film propaguje. Podívejte se na něj sami...
Orel Eddie
... a už nemusíte jít do kina, protože trailer vlastně celý film odvyprávěl!
Neslavně dopadla i drsná kriminálka Triple 9 na šestém místě. V ní skupinka zlodějů zabije na jedné straně města poldu, aby tím odvedla pozornost a mohla provést loupež na straně druhé. Snímek měl poměrně stylové trailery, ale recenze zůstaly v šedi průměru a startovné 6 milionů povede k tomu, že Triple 9 budou znát jen hardcore fanoušci žánru. Škoda už pro angažování Kate Winslet do role mafiánské bosse, což slibovalo památnější podívanou.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.