Padesátku vidělo už 400 000 diváků!

Padesátku vidělo už 400 000 diváků!
Padesátka je v kinech čtvrtý víkend a stále se drží mezi nejlepšími. | BontonFilm
Během února překonala Padesátka v diváckém zájmu i úspěšné veselohry Život je život a Hodinový manžel (2014) a je nejúspěšnějším českým filmem od Svěrákových Tří bratrů (2014).
„Každý nový padesátkový okruh je pro nás výzva. Osm jich máme za sebou a musíme se přiznat, že jsme sami nečekali, že vyrazíme do devátého kola,“ jásá šéf kinooddělení Bontonfilmu Ondřej Kulhánek.
Ondřej Pavelka, Jakub Prachař
Padesátka je v kinech čtvrtý víkend a stále se drží mezi nejlepšími. | BontonFilm
Prvních 100.000 diváků zvládla Padesátka během jednoho týdne promítání ještě do konce loňského roku. Velký zájem diváků trval i v lednu a skvělé výsledky návštěvnosti si snímek podržel i během února
„Filmy mívají výrazné takzvané propady a bývají v dnešní době sprintem na krátkou trať. Padesátka ale ukázala svůj vytrvalostní základ a funguje u diváků dlouhodobě. Má distribuční život podobný tomu v době filmových kopií,“ přibližuje Kulhánek.
Jedním z důvodů je příspěvek tradičních jednosálových kin. Padesátku si totiž právě tato kina objednávala na několik repríz nejen pro leden, ale právě i pro únor. „Nadstandardní zájem kin o Padesátku dále trvá,“ doplňuje Kulhánek.