Pacific Rim 2 je stále ve výrobě a konečně má datum premiéry

Pacific Rim 2 je stále ve výrobě a konečně má datum premiéry
Nakonec vyhrála zvědavost, jak moc vysoko mohou obří stroje s bojujícími monstry v tržbách vystoupat a dvojka proto bude. Do velké míry se o to zasadil sám Guillermo del Toro, který za pokračování ve velkém loboval a scénář psal dávno předtím, než vůbec studio dalo projektu zelenou.
Počítalo se s tím, že del Toro zrežíruje i druhý díl, nakonec se však spokojí s pouhou pozicí scenáristy a producenta. Místo něj dvojku natočí Steven S. DeKnight, což je velmi zajímavá volba. DeKnight má sice na kontě zatím jen seriály, ale jaké! Produkčně, scenáristicky a režijně se podílel na televizních peckách Daredevil, Dům loutek, Spartakus: Krev a písek nebo Buffy.
Pacific Rim: Maelstrom (tak se dvojka v tuhle chvíli oficiálně jmenuje) vstoupí do amerických kin 23. února 2018. Tím se snímek trochu nečekaně oficiálně vyhne hlavní letní sezóně, která více přeje blockbusterům. Na druhou stranu nebude mít tak silnou konkurenci a jak letos dokázal Deadpool, i v únoru se z filmu může stát celosvětový megahit.
Víte že...
... si v jedničce mohl zahrát Tom Cruise? Nakonec však roli získal Idris Elba.