Máte rádi kvalitní animáky? Zdarma si je můžete přehrát na portálu Aniont.

Máte rádi kvalitní animáky? Zdarma si je můžete přehrát na portálu Aniont.
Food
Aniont je internetový portál nabízející vybranou studentskou a autorskou animovanou krátkometrážní tvorbu, včetně videoklipů nebo hraničních forem animace. Důležitým prvkem tohoto internetového portálu, který najdete na těchto webových stránkách, je kurátorský dohled zkušených dramaturgů. Ti filmy aktivně vyhledávají a oslovují, případně posuzují kvalitu těch, které se přihlásí samy.
mate-radi-kvalitni-animaky-zdarma-si-je-muzete-prehrat-na-portalu-aniont
Z filmu Pavla Soukupa Žrouti.
Na stránkách fungují vyhledávací filtry - uživatel může snímky vyhledat podle kategorie, země nebo jména režiséra. Dále si může vyfiltrovat nejsledovanější, nejlépe hodnocené a novinky. „Aniont je skvělý nápad jak prezentovat filmy, jsem ráda, že mezi domácími má i zahraniční příspěvky. Přeji Aniontu hodně dalších dobrých filmů a těším se na ně,“ uvedla Michaela Pavlátová, přední česká režisérka animovaných filmů a vedoucí katedry animace FAMU. Kromě špiček české a slovenské animace najde divák na Aniontu i hvězdy animace světové.
Chtěli byste zveřejnit své filmy na Aniontu? Neváhejte a kontaktujte dramaturgy na e-mailu malvina.balvinova@anifilm.cz. Váš film rádi posoudí a v případě zájmu jej umístí na webovou stránku.