3. týden-kinopremiéry: Filmová plátna ovládnou herečky Tatiana Pauhofová, Julia Roberts a Nicole Kidman

3. týden-kinopremiéry: Filmová plátna ovládnou herečky Tatiana Pauhofová, Julia Roberts a Nicole Kidman
Gedeon Burkhard, Tatiana Pauhofová
Lída Baarová | CinemArt
S mottem "Příběh ženy, která milovala Ďábla." vstupuje do kin historický film Lída Baarová. Ambiciózní projekt Filipa Renče a Ivana Hubače s mezinárodním hereckým obsazením pojednává o meznících v životě herecké filmové hvězdy Lídy Baarové (Tatiana Pauhofová). Nemohou tedy chybět námluvy s ministrem propagandy Goebbelsem, Hitler v podání Pavla Kříže, tuna kýče, patosu a nechtěných komických situací. Což bylo patrné již z této upoutávky, ale člověk by od ambiciózního projektu s dlouhou historickou genezí a solidní finanční podporou očekával víc.
Lída Baarová: trailer | ČT
Z recenze Františka Fuky: "Od prvních záběrů je vidět, že "něco není úplně v pořádku", protože přestože ve výpravě jsou patrné slušné peníze, všechny záběry vypadají podivně televizně... Inu, film Lída Baarová je v některých ohledech tak bizarní, že udržel mou pozornost, a místy jsem obdivoval, co na plátně vidím/slyším - ale nejsem si zdaleka jist, jestli jsem to obdivoval způsobem, který tvůrci zamýšleli." Všechny recenze si přečtete zde. Prozatím 46 procent.
Potenciál měl film obrovský, jistě vyrazí do zahraniční distribuce. O Baarové ale nepřínáší vůbec nic nového, nebo alespoň hlubšího k zamyšlení. A to slavná herečka, jejíž příběh de facto kopíruje dějiny celého 20. století, na "svůj" film čekala tak dlouho...
Tajemství jejich očí
I v druhé novince hrají přední úlohu ženy. Tajemství jejich očí je americkým remakem stejnojmenného oscarového mysteriózního thrilleru z roku 2009. Hlavní roli zde hraje vyšetřovatelka FBI Jess (Julia Roberts), které brutálně zabijí dceru. A jak správně čekáte, bude pátrat na vlastní pěst, aby učinila spravedlnosti zadost. Což bude trvat celých 13 let!
Vedle Roberts si v napínavém příběhu zahrála další držitelka Oscara Nicole Kidman nebo charismatický Chiwetel Ejiofor (12 let v řetězech). Remake režíroval ceněný scenárista (Kapitán Phillips) a příležitostný režisér Billy Ray. Dle recenzentů filmu nejvíce podrážejí nohy skoky v čase. Všechny recenze najdete zde. Prozatím 47 procent.
Obyčejný člověk
Do kin se můžete vydat ještě na šest novinek. Již v sobotu měl premiéru historicky první česko-íránský snímek Obyčejný člověk, který překvapí nečekaným rozuzlením. Dlouhých sedm let od realizace se do kin vydává drama Jiřího Kunsta V jiném stavu (2009). Asi půjde jen o projekce pro členy štábu a jejich známé. Upoutávku k filmu si přehrajete zde.
Kristoffer Joner
Vlna
Vyznavači severské kinematografie mohou vyrazit na dva snímky - na norské drama inspirované skutečnými událostmi Vlna (2015) a islansko-dánský snímek Fúsi (2015). Ten vypráví o životě postaršího mládence, který žije s matkou a touží po lásce.
Chlapec a svět
Premiéry uzavírají dva snímky z Brazílie. Animovaný Chlapec a svět zaujal americké akademiky, kteří dobrodružnou cestu světem nominovali na Oscara. Z tíživé Brazílie podává zprávu i druhý tamní snímek, dokumentární Grey City (2013). Na své si přijdou fanoušci graffiti, urbanisti, aktivisté a všichni ti, kterým je šedá barva cizí.
Grey City
Seznam všech lednových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.