Vzpomínka na nejabsurdnější petici, jaká provázela prvního Deadpoola

Vzpomínka na nejabsurdnější petici, jaká provázela prvního Deadpoola
Deadpool | Marvel Studios
Věc se měla naštěstí tak, že Deadpool od začátku vznikal jako eRko. Jinak to Reynolds, jako ohromný fanoušek předlohy, neviděl. Studio ukecal s tím, že rozpočet byl oproti normálním komiksových filmům skromnější a díky tomu měli s režisérem jedničky Timem Millerem nad projektem absolutní kontrolu.
absurdita-tydne-osmilety-chlapec-odstartoval-petici-aby-byl-rkovy-deadpool-sestrihan-na-pg-13
Deadpool | 20th Century Fox
Stalo se, bylo dobojováno a marketingově perlil Deadpool jednu stylovku za druhou. Reklamní kampaň byla TAK dobrá, že začal hrdina v červeném latexovém oblečku zajímat i ty, na které necílil. Třeba malého Matthewa.
Matthew chtěl film moc vidět. A nemohl, protože mu bylo osm (!). Ale hrozně chtěl s tím, že si za to i uklidí pokoj (přesně to slíbil své mamince). Svou prosbu nasdílel i na portálu Beyond the Trailer, který ho vzal vážně a vytvořil petici, kterou rovnou poslal studiu 20th Century Fox. Petice požadovala uvedení prvního filmu ve verzích R a PG-13, přičemž nechybělo i dojemné video! (Deadpool by vytáhl kapesník a dodal "ale na slzy to nebude").
Ok, žerty stranou. Proč něco takového od začátku nemohlo projít? Protože by to prostě nefungovalo. Deadpool nejenže prostřeluje nepřátelům hlavy a dělá jim další ošklivé věci, ale i ve slovním humoru se nebojí oplzlostí a sprostých veletočů. Jistě, brutální akce lze přestříhat, hlášky předabovat, ale pak už to nebude Deadpool, ale jeho kastrát. Což je přesně něco, čemu se od začátku chtěl Reynolds vyhnout a je dobře, že jsme se toho nedočkali.
Myslíte, že něco takového "nemůže přece filmu ublížit"? Jen si vezměte původní dabing legendárního Posledního skauta, který si nebral servítky a porovnejte ho s dabingem televize Nova, v němž řadu kultovních hlášek utlumila cenzura. Výsledný dojem z filmu je v nové verzi stěží poloviční.
Momentálně můžete do kina vyrazit na Deadpoola 2, který opět není ani v nejmenším určený dětskému publiku a nikdy ani nebude. Díky bohu za to!
Brianna Hildebrand
T.J. Miller