CZ tržby: REVENANT zahájil na špici. Kotkova Padesátka stále drží druhou příčku.

CZ tržby: REVENANT zahájil na špici. Kotkova Padesátka stále drží druhou příčku.
REVENANT Zmrtvýchvstání | 20th Century Fox
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Ve 118 kinech promítali počínaje čtvrtkem dobrodružného REVENANTA. Naturalistický film odehrávající se v 19. století mezi lovci kožešin byl nominován na 12 Oscarů, což je nejvyšší počet. Na DiCapria a jeho boj o přežití/odplatu se o premiérovém víkendu (čtvrtek-neděle) vyrazilo podívat 64.331 diváků. Za lístky zaplatili 9 milionů korun. Uvidíme, jak se bude snímku bude dařit na předávání Oscarů (28. února). Prvenství v rámci CZ žebříčku tržeb není u oscarového snímku samozřejmostí. Loňský držitel 4 sošek, komediální Birdman (2014), zaujal o premiérovém víkendu necelých 10 tisíc diváků. Neměl ale eso v rukávu - mediálně vděčného Leonarda DiCapria. Snímek ale natočil stejný režisér - Alejandro González Iñárritu.
Ondřej Pavelka, Jakub Prachař
Padesátka je v kinech čtvrtý víkend a stále se drží mezi nejlepšími. | BontonFilm
56 kin, čtvrtý víkend a druhé místo pro Kotkovu Padesátku. Zimní komedie je černým koněm přelomu prosince a ledna. Tentokrát na snímek vyrazilo 29.856 diváků, kteří v pokladnách nechali 4.2 milionu korun. Za necelý měsíc v kinech už film vidělo přes 294 tisíc lidí, kteří za lístky utratili téměř 40 milionů korun. Příjemné překvapení. Kotek a spol. si můžou mnout ruce.
Na třetí místo z prvního kleslo Osm hrozných Quentina Tarantina. Nejnovější film magora z videopůjčovny zhlédlo 22.425 fanoušků. Tržby činily 3.2 miliony korun.
Harrison Ford
Star Wars: Síla se probouzí | Lucasfilm Ltd.
Pátý víkend v kinech a aktuální čtvrté místo pro megahit Star Wars: Síla se probouzí (2015). Do 42 kin na film vyrazilo 15.611 diváků, tržby činily 2.5 milionu korun. Za necelých pět týdnů nejnovější díl Hvězdných válek zhlédlo 565 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili téměř 90 milionů korun. Co myslíte, dosáhnou v rámci českých tržeb na "stovku"?
Ze čtvrtečních novinek se do žebříčku TOP 20 kromě REVENANTA dostal ještě animák Ledová sezóna (2016), který zhlédlo 18.852 diváků. To je sice více než u Star Wars, ale v tržbách si tenhle americko-indický film přišel jen na 2.2 miliony korun. Na sedmé místo se dostala další novinka, český MUZIKÁL aneb Cesty ke štěstí (2016). 5.969 diváků nechalo v pokladnách 118 kin (!!!) pouhých 777 tisíc korun. Očekávání byla jistě - i vzhledem k vysokému počtu kin - o poznání větší.
Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
Aldabra: Byl jednou jeden ostrov | če
Již devátý víkend se v českých kinech daří dokumentárnímu filmu Aldabra: Byl jednou jeden ostrov (2015). Výpravě do exotických krajů patří aktuálně 11. příčka. Do 32 kin na film přišlo 2.741 diváků. Tržby činily 360 tisíc korun. Suma sumárum - snímek zhlédlo 87.155 diváků, kteří v pokladnách nechali 11.5 milionu korun. Velmi solidní.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.