Nejlepší filmy roku 2015 podle uživatelů KINOBOX.cz

Nejlepší filmy roku 2015 podle uživatelů KINOBOX.cz
Poznámka na úvod: V žebříčku jsou uvedeny pouze filmy, které byly v roce 2015 uvedeny v oficiální distribuci do českých kin. To nutně neznamená, že jde o filmy z roku 2015.

10. Sicario: Nájemný vrah (2015) - 77.35%

Sicario: Nájemný vrah
"Benicio del Toro je značka kvality. Poměrně každému divákovi bude brzy jasné, že ve filmu půjde především o to, zda se agentka FBI v podání Emily Blunt dokáže smířit s tím, že při boji proti narkomafii musí jít předpisy do značné míry stranou a z muže nebo ženy zákona se musí stát ze dne na den gaunerem a spolupracovat s menšími gaunery, aby mohl být zničen větší gauner. Je to zkrátka film na 7 Oscarů."
tedoun, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $30 milionů, Celosvětové tržby: $80 milionů

9. Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) - 77.74%

George Miller, Charlize Theron, Tom Hardy
"Zběsilá jízda je opravdu zběsilá. Od začátku do konce se na plátně něco děje a celkem často je to něco hodně netradičního, šíleného nebo ujetého, což je na dnešní Holywoodské poměry opravdu skoro zázračné. Postapokaliptická psycho atmosféra je naprosto dokonalá a ani nevím jestli jsem někdy v nějakém filmu viděl lepší a sugestivnější. Všudypřítomná špína, bezmoc a totální šílenství je skoro až depresivní a nic podobného jsem před tím asi nikdy neviděl. Vizuál je podmanivý a stylový a nedá se mu vytknout absolutně nic, ale dokonce i příběh se povedl. Všechno v něm šlape jako hodinky a díky akorátní stopáži taky všechno krásně odsejpá. Nejspíš i díky Rkovému ratingu je to po dlouhé době konečně akční film, který má koule a působí jako ze staré školy. Herci jsou dalším kladem filmu a i když tu Tom Hardy možná nemá zas tolik prostoru, tak je adekvátní náhradou za Mela Gibsona. Poslední věcí kterou bych rád vyzdvihl, je hudba, která do filmu padne skutečně jako ulitá. Tenhle Šílený Max se bezpochyby hodně povedl a není v něm prakticky nic, co bych mu mohl vytknout. Pro mě je jedním z nejlepších kinozážitků, protože takováhle stylová akční postapokalitická smršť tu opravdu hodně dlouho nebyla (jestli vůbec někdy) a zase asi ani dlouho nebude."
voleman, 100%
Hodnocení, Rozpočet: $150 milionů, Celosvětové tržby: $375 milionů

8. Avengers 2: Age of Ultron (2015) - 78.51%

Avengers: Age of Ultron: trailer | Marvel Studios
"Tvůrci se vykašlali na všechno kolem a udělali to, v čem jsem jsou nejlepší na světě. Dali do kupy děj, který postavili na originálních efektech a vynikající práci kameremana. Jak je vidět, zadařilo se. Film ani trošku nenudí, pořád je na co se dívat. Prostě pojď diváku, sedni si na zadek, dej nám 140 minut tvýho života a my tě za to pobavíme, jak nejlíp umíme a to mě přijde jako hodně dobrý obchod."
Fricino, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $250 milionů, Celosvětové tržby: $1.4 miliardy

7. Muž na laně (2015) - 79.38%

Philippe Petit, Robert Zemeckis, Joseph Gordon-Levitt
"Kvalitní oddychovka se skvěle hrajícími herci. Zemeckis je prostě kvalitní vypravěč a dodá šťávu i tomuto, na první pohled nijak uchvacujícímu námětu. Mám takový dojem, že reálný předobraz hlavního hrdiny nebude až takový sympaťák a konec je taky nejspíš trochu přitažený za vlasy, ale čert to vem. Pořád je na co se dívat a triky stojí za to."
Mr.T, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $35 milionů, Celosvětové tržby: $43 milionů

6. Star Wars: Síla se probouzí (2015) - 79.39%

"Režisér J. J. Abrams (restartovaný Star Trek, restartované Star Wars, Super 8), který tímto filmem definitivně přejímá žezlo od svého mentora Stevena Spielberga, totiž natočil perfektní blockbuster s neokoukanými tvářemi, které zasadil do známého světa oblíbených hvězd a mladých, často oscarových, herců. Scénář napsali společně s hollywoodským veteránem Lawrencem Kasdanem a je opravdu příjemné vidět po delší době film určený pro rodinné publikum, který má všech pět P pohromadě."
, 100%
Hodnocení, Rozpočet: $200 milionů, Celosvětové tržby: $1.2 miliardy

5. Velká šestka (2014) - 81.31%

Velká šestka
"A je tu další film, co zaujme širokou veřejnost. Rozhodně tento typ filmů není jen pro děti. Určitě se najdou i odpůrci, ale není možné se zavděčit všem. Obsahově je film na úrovni, zaujme svým dějem. Super schopnosti hrdinů jsou fajn. Po grafické stránce je dobře udělaný. Délka filmu mohla být o malinko kratší. Menší diváci nevydrží tak dlouho."
Marci55, 90%
Hodnocení, Rozpočet: $165 milionů, Celosvětové tržby: $657 milionů

4. Marťan (2015) - 81.75%

Matt Damon, Ridley Scott
"Po dlouhé době první Scottův film, který se mi líbil téměř bez výhrad. Ztvárnění se poměrně věrně drží knižní předlohy, což je dobře. Především jsem, vedle výborné kamery a překvapivě stravitelného Matta Damona ocenil, že tam, kde je člověk z jiných filmů zvyklý na přehnaný americký patriotismus, Marťan přichází s příjemným nadhledem až humorem."
wee_dram, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $108 milionů, Celosvětové tržby: $594 milionů

3. Kingsman: Tajná služba (2014) - 82.33%

"Matthew Vaughn je šílenec nebo génius. A nebo také obojí. Pár důvodů, proč na to půjdu znovu: 1. Samuel L. Jackson je ohromně zábavný, 2. Colin Firth konečně nehraje "toho pravého", 3. Neokoukaný Taron Egerton hravě konkuruje všem známým tvářím, které se ve filmu objeví, 4. hudba + "titulková" píseň od Take That, 5. parodie, akce, vtip."

, 100%
Hodnocení, Rozpočet: $81 milionů, Celosvětové tržby: $414 milionů

2. Rychle a zběsile 7 (2015) - 82.19%

"Režiséru Jamesi Wanovi se podařilo natočit ambiciózní pokračování této akční franšízy. Ačkoliv se zdá dvou a půl hodinová stopáž jako zbytečně zdlouhavá, pak vás mohu ujistit, že není. Filmařům se kromě toho podařilo patřičným způsobem uctít památku mladého a talentovaného herce Paula Walkera. A zvláště na konci vyplavou všechny emoce na povrch. U posledního rozloučení se jednoduše nelze ubránit slzám."
harry456, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $190 milionů, Celosvětové tržby: $1.5 miliardy

1. V hlavě (2015) - 83.47 %

V hlavě: trailer | Falcon
"Dokonale uchopená geniální myšlenka. Skloubení skutečnosti a fikce funguje asi nejlépe. Tenhle film je tak rodinný, že by se měl rozdávat před vánoci na dvd. Aha, ono se tak už děje. Tak hurá! Děj je průzračný, bez velkých oklik, takže se můžeme dobře soustředit na všechny emoce, o kterých to celé je. Líbila se mi myšlenka jednobarevných emocí dětí, náhledy do různých hlav, ale především citlivý a pozorný pohled na pocity hlavní hrdinky v obtížné chvilce. A i když nejsem holka, podobné věci běžely jednou hlavou snad každýmu. Bavilo mě soustředit se na tok jejích myšlenek, bylo to hodně podobné jako v Mr. Brooksovi. Prostě jsem si ten biják užil."
leafroller, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $175 milionů, Celosvětové tržby: $856 milionů