Recenze: Nový Bod zlomu po výborných trailerech zklamal

Recenze: Nový Bod zlomu po výborných trailerech zklamal
Luke Bracey
Přiznávám se, že jsem dodnes neviděl původní Bod zlomu se Swayzem a Reevesem (a chci to už dlouho napravit). Ale podle toho, co o něm vím, mají tyto dva filmy společného velmi málo.
Což je docela logické, protože starý Bod zlomu je dnes něco jako klasika, zatímco ten nový je divné WTF.
Asi nejzákladnější problém je v tom, že oba hlavní představitelé (a celá ta sportovně-zločinecká partička) mi byli většinu filmu nesympatičtí, jen ve vzácných chvilkách lhostejní. Většina z nich jsou navzájem zaměnitelní potetovaní hipsteři/lumbersexuálové, kteří se ohánějí jakousi pseudofilosofií, kterou se snaží obhájit to, že kradou milióny a přitom občas zabíjejí nevinné náhodné lidi. Myslel jsem, že mi podstata té orientální filosofie uniká proto, že se o orientální filosofii nezajímám, ale po filmu jsem zjistil, že celá ta "Ozakiho osmička" je kompletně vycucaná z prstu a nikdy neexistovala. Čímž získávají všechny ty podzápletky typu "Velký Ozaki chce, abychom byli zajedno s větrem, proto musíme v plachtících oblecích seskočit z vrcholku Alp" ještě mnohem absurdnější rozměr.

Trailer:

Bod zlomu
Všechny ty okamžiky "Teď jsme sami sebou, zde uprostřed divočiny / na luxusní jachtě" jsou strašlivě falešné, jako z reklamy na Coca Colu nebo Adidas.
A jako kriminální thriller to také vůbec nefunguje a snad ani nikdy fungovat nemělo.
Bod zlomu
Jediný důvod, proč tento film vidět, jsou jeho akční scény. A je to docela slušný důvod, protože těch scén je nejméně 30 minut a většinou jsou zručně natočeny, se skutečnými extrémními sportovci a za pomoci mnoha slušných triků.
Vzhledem k vizuální atraktivitě filmu bych očekával, že jeho 3D verze bude stát za to, ale není tomu tak. I když je film inzerován jako 3D a měl jsem na nose patřičné brýle, ani v těch nejšílenějších horských/leteckých scénách jsem nezaznamenal vůbec žádnou trojrozměrnost obrazu! Opravdu vůbec žádnou.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE