50. týden-kinopremiéry: Vánoce na několik způsobů, šok z civilizace a zlatá éra německé kinematografie

50. týden-kinopremiéry: Vánoce na několik způsobů, šok z civilizace a zlatá éra německé kinematografie
Snímek plný hvězd do kin přináší titul Trable o Vánocích (2015). Komedie s Dianou Keaton, Johnem Goodmanem, Olivií Wilde nebo Amandou Seyfried nepřináší originální zápletku. Členové svérázné famílie se chtějí o vánočních svátcích sejít. Nic víc. Nic míň. A kolem toho se odehrávají roztodivné a více či méně zábavné situace.

Trailer:

Jessie Nelson, John Goodman, Diane Keaton
Z recenze Františka Fuky: "Taky jsem ocenil povětšinou slušně vybrané songy (patřičně fungující) a občasnou příjemně romantickou, oldschoolovou kameru. Na druhou stranu, leckteré scény jsou tak strašlivě, brutálně nepodařené, že skoro vzbuzují dojem, že film režírovali dva různí režiséři."
Všechny recenze filmu najdete zde. Prozatím 52 procent
Toni Collette, David Koechner, Emjay Anthony, Allison Tolman, Conchata Ferrell
Krampus: Táhni k čertu
Je to komedie? Fantasy? Nebo horor? Nebo všechno dohromady? Krampus: Táhni k čertu (2015) je druhým předvánočním dárečkem distributorů. Kdo je Krampus? Šéfík armády monster, která jde potrestat chlapce, co zavrhl Vánoce. Tohle vypadá na béčkový námět jako dělaný pro vánoční cyniky.

Trailer:

Krampus: Táhni k čertu
Z recenze Františka Fuky: "Krampus měl zaděláno na slušnou satiru a sofistikovanou ironii. I díky tomu, že někteří jeho herci docela slušně hrají (rozhodně velmi slušně na horor). Musím ale uznat, že tvůrci zůstali až do úplného konce příjemně nekompromisní a že jsem se díky tomuhle filmečku zamyslel nad Vánocemi a jejich atmosférou..." Všechny recenze si přečtěte zde. Prozatím 60 procent.
Sněhová královna 2
Po roce se do českých kin vrací ruská Sněhová královna v celovečerním pokračování. O čem dvojka pojednává? "Gerdě se s pomocí skřítka Orma podařilo porazit Sněhovou královnu a vysvobodit bratříčka Kaye. Ostatním skřítkům se zalíbila svoboda, kterou do té doby nepoznali a Orm se stal jejich hrdinou a vzorem. Z ledu a sněhu však povstali nové temné síly, kterým dokáže čelit jen po boku svých věrných přátel. Orma tak čeká napínavé dobrodružství plné nebezpečí a nástrah, na jehož konci zjistí, že přátelství, štěstí a pravá láska překoná všechny překážky a zvítězí i nad tím největším zlem!" Trailer s českým dabingem si přehrajte zde. Zatím bez recenzí.
Room
Irský režisér Leonard Abrahamson zadaptoval knihu Emmy Donoghue Room. Téma je docela silné - matka se synem žijí v zahradním domku pod zámkem neznámého utiskovatele. Po pěti letech se jim podaří dostat ven a musí se popasovat s problémy velkého světa. Snímek představuje důvěrný a silný vztah matky a jejího dítěte. V druhé polovině ale plně nevyužívá potenciálu námětu a sklouzává v povrchní popis životu na svobodě. Velká škoda. Herecké výkony jsou velmi dobré. Snímek byl třikrát nominován na Zlaté glóby. Recenze najdete zde. Prozatím 63 procent.
Od Caligariho k Hitlerovi
Od Caligariho k Hitlerovi
A na závěr něco pro filmové fajnšmekry, kteří vzhlíží k počátkům kinematografie, kdy se stavěly základy filmových žánrů, působivých postupů a další (audio)vizuální kejkle. Dokument Od Caligariho k Hitlerovi si bere na mušku německé mistry stříbrného plátna mezi 2 světovými válkami. Zavzpomínáte a možná se dozvíte něco nového navrch. Recenze zde.
Od Caligariho k Hitlerovi
Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.