Kultovní Killer se dočká remaku. Pohlídá si ho naštěstí sám John Woo

Kultovní Killer se dočká remaku. Pohlídá si ho naštěstí sám John Woo
Killer | Golden Princess Film Production Limited
Jenže je třeba vydělávat a tak v Hollywoodu došli k odvážné myšlence, že to s předělávkou Killera zkusí. Originál dnes platí za jeden z nejlepších filmů hongkongské akční školy a řada filmařů se netají tím, že je v tvorbě inspiroval (například Quentin Tarantino, Robert Rodriguez a Luc Besson).
Vlastně je až s podivem, že remake Killera přichází až nyní. Naštěstí je velká šance, že nepůjde o úplnou tragédii, neboť ho natočí sám Woo (a současně bude film produkovat), přičemž hlavní roli po Chow Yun-Fatovi převezme žena (protože to je teď moderní), konkrétně Lupita Nyong’o (Black Panther).

Trailer na původní film:

Killer (1989): trailer | Golden Princess Film Production Limited
Zápletka původního filmu je následující: Jeffrey je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat zabiják. Jeffrey se musí spojit se svým dlouhodobým nepřítelem, inspektorem Lee, aby přežil útoky svých bývalých kolegů.
V roce 2012 John Travolta prohlásil, že by měl o roli v případné předělávce Killera ohromný zájem. Vzhledem k tomu, že s Wooem pracoval na pecce Tváří v tvář, je dost možné, že mu nějaká ta nabídka na stole i přistane.
Yun-Fat Chow
Killer | Golden Princess Film Production Limited
Jsem upřímně zvědavý, jak si remake s látkou poradí a zda udrží nekompromisní tón předlohy. Oživoval jsem si na Killera vzpomínky před pár lety a poté hodil na kartu filmu následující komentář: "Nejbrutálnější antiromance, pokud mluvíme o dechberoucím finále filmu. Tak drsné a především naprosto chladnokrevné vyvrcholení, jaké Woo dopřeje svým hrdinům, jsem myslím nikde jinde neviděl. Film je možná občas naivní v dialozích (jak to ke klasickým hongkongským akčňákům patří), přesto krásná ukázka filmového chlapského přátelství z obou stran, korunovaná dokonalou akcí. A jako bonus bezvadně vymyšlená scéna v bytě, kdy se zabiják a policista drží v šachu, zatímco jim slepá přítelkyně jednoho z nich dělá čaj. Pro mě asi to nejlepší, co Woo ve svém vrcholném období natočil."
Vím, že tak silný pocit z původního Killera nemám jen já. Vyrovnat tuhle metu (respektive aspoň neudělat originálu ostudu), to nebude žádná legrace.
Natáčet se má začít již v průběhu tohoto roku v Evropě, konkrétně v Německu a Francii. V tuhle chvíli nevíme, kdy by nový Killer mohl přijít do kin. Možná ale bude, podobně jako Wooův Manhunt, uveden na Netflixu.
kultovni-killer-se-docka-remaku-pohlida-si-ho-nastesti-sam-john-woo
kultovni-killer-se-docka-remaku-pohlida-si-ho-nastesti-sam-john-woo-1