US tržby: Poslední díl Hunger Games to vyhrál i prohrál současně

US tržby: Poslední díl Hunger Games to vyhrál i prohrál současně
Tajemství jejích očí
Druhý díl měl již cestičku vyšlapanou a navíc se z celé série nejvíc povedl. Díky tomu celosvětově vydělal 865 milionů dolarů a zdálo se, že trojce nic nebrání v tom, aby zmákla miliardu. Studio to vycítilo také a rozhodlo se poslední epizodu Hladových her rozdělit na dva filmy. Fungovalo to u Twilightu i Harryho, tak proč by si nemohla na extra peníze přijít i Katniss?
us-trzby-posledni-dil-hunger-games-to-vyhral-i-prohral-soucasne
The Night Before
Jenže se stalo to, k čemu podobné dělení většinou vede. Namísto plnohodnotného jednoho filmu vznikly dva nedotažené. První část Síly vzdoru se stala nejhůře hodnoceným dílem série a diváci to potrestali o něco slabšími tržbami (755 milionů celosvětově). Nyní své tažení započala část druhá a i když má trochu lepší známky (ale ne o moc), startuje v US kinech na 102 milionech. To je nejméně z celé série a ne o malé peníze. Jednička otevřela za 152, dvojka dokonce za 158 a třetí díl si o premiéře přišel na 121.
Propad je to značný, pořád ale výsledné číslo bohatě stačí na první místo, přičemž celosvětově snímek stihl za těch pár dní ukořistit čtvrt miliardy dolarů. Nějaký průšvih se tudíž nerýsuje, rozhodně jde ale o zklamání. Tady měly - i vzhledem k tomu, že jde o finální díl série - padat rekordy. A to se neděje. S největší pravděpodobností film ve výsledných číslech nepřekoná své předchůdce. Bájná miliarda tak zůstane Hunger Games zapovězena.
c155bbd1
Tajemství jejích očí
Svou roli mohlo sehrát i to, že lidé stále zajímá Spectre (druhé místo, 14.6 milionů) a Snoopy (třetí místo, 12 milionů). Příliš naopak nezabodovaly komediální novinka The Night Before a drama/remake Tajemství jejích očí.
Přisprostlá komedie The Night Before "od chlapců, co nám dali Apokalypsu v Hollywoodu a The Interview," nemá úplně blbé známky. Drsná vánoční zábava ale očividně není to, po čem američtí diváci momentálně touží. A tak snímek debutuje až na čtvrtém místě s 10 miliony. Remake Tajemství jejích očí, v němž chce Julia Roberts pomstít smrt dcery, to projela úplně. Slabé recenze a 6.6 milionů coby otvírák. Na tenhle film se rychle zapomene.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.