US tržby: James Bond bez zadýchání znovu první, nováčci neměli šanci

US tržby: James Bond bez zadýchání znovu první, nováčci neměli šanci
Trable o Vánocích
Tentokrát to bylo za 33 milionů dolarů, přičemž celosvětově již Spectre překonalo půl miliardy. Miliarda by neměla být naprosto žádný problém.
I na druhém místě se nic nemění. Snoopy je v tuhle chvíli miláček Ameriky číslo dva, díky čemuž si připsal 24 milionů. Ve světě to ale pravděpodobně žádná slává nebude, protože na rozdíl od Bonda nemá jinde tak silné jméno.
John Goodman, Diane Keaton
Trable o Vánocích
Na třetím místě startuje komedie Trable o Vánocích, která se (jak již jméno napovídá) chtěla svézt na vlně blížících se svátků. Jak už to ale u podobných produktů, které vznikají čistě kvůli poptávce, bývá, jde o mizerný film a diváci momentálně nemají sebemenší důvod něčemu takovému v kinech nadržovat. Navzdory slibnému obsazení si snímek odnesl na Rottentomatoes mizivých 17% a otevřel za 8 milionů. Z téhle taškařice vánoční hit rozhodně nebude.
Čtvrtý neúnavný Marťan, který má celosvětově na kontě 478 milionů dolarů, což je pro Ridleyho Scotta nový osobní rekord (do téhle chvíle ho držel Gladiátor s 457 miliony). Až na pětce skončilo drama The 33, což je novinka vyprávějící celosvětově známý příběh 33 horníků uvězněných v roce 2010 v chilském dole. Navzdory silnému materiálu výsledek nijak kritiky neoslnil a diváci mu o premiérovém víkendu z 2452 kin dopřáli pouhých 5.7 milionů.
Antonio Banderas
The 33
Indické romantické drama Prem Ratan Dhan Payo se naopak dokázalo do TOP10 prodrat navzdory tomu, že mělo k dispozici necelou třístovku kin. Stačilo to na osmé místo a částku 2.4 milionů. Indů možná není v USA tolik, každý počin ze své rodné země ale umí v kinech podržet. A to se cení!
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.