48 dní. 5 kontinentů. 1 film. Čeští tvůrci se podílejí na jedinečném projektu.

48 dní. 5 kontinentů. 1 film. Čeští tvůrci se podílejí na jedinečném projektu.
48 denní filmový projekt se pořádá třetím rokem, založila jej americká produkce 48 Hour Film Projectu, který se s úspěchem koná i v Praze. Režisér David Schöbl, který v něm před 2 roky uspěl, se spojil s dalšími 4 vítězi a společně mají 27. listopadu 2015 představit hotový celovečerní film.
Jak takový mezikontinentální podnik funguje?
48-dni-5-kontinentu-1-film-cesti-tvurci-se-podileji-na-jedinecnem-projektu-2
„We don´t sleep, we work like hell, we are THE TEAM of 5 continents!!! I know its gonna be great! And we wont be late!“
"Prvních deset dní jsme strávili rozsáhlým brainstormingem přes Skype a přes novou službu www.videotorium.com, kde jsme vymysleli společný scénář a hlavně, jak vytvořit film na 5 místech, kontinentech najednou, pod vedením pěti naprosto rozdílných režisérů," přibližuje Schöbl.
Na dálku vznikl příběh o tajné prestižní organizaci, která prochází restrukturalizací, staré členy nahrazuje novými. Co je jejím hlavním cílem? Šířit dobro po celém světě. Celý film bude barevný kaleidoskop kultur (USA, Bolivie, Jihoafrická republika, Arabské Emiráty), jehož nedílnou součástí bude i ta česká. Příběh Schöblova týmu nese pracovní název Legends Within a pojednává o servisním technikovi telefonního operátora "inter5com" Clinta Woodarda, který tajně touží být zločincem. Končí to ale většinou tím, že vykoná dobrý skutek a musí se léčit u psycholožky.

Upoutávka na letošní 48 Days Film Project:

Zajímavostí celé soutěže je fakt, že tým vlastně nemá s kým soupeřit. Režisér Schöbl to vysvětluje. "Týmy točící 48 days byly původně dva. Tým Rotterdam - Amsterdam - Londýn to nezvládl a padl už při vymýšlení, místo toho dali dohromady nový tým a točí také celovečerní film, ale mimo soutěž. Pokud to všechno zvládneme, budeme promítat jediný celovečerní film letošního soutěžního ročníku."
48-dni-5-kontinentu-1-film-cesti-tvurci-se-podileji-na-jedinecnem-projektu
Čeští tvůrci najali profesionálního maskéra.
Namále měl nicméně i tým, jehož je Schöbl součástí. Historky z natáčení jsou vskutku zajímavé. Český režisér vše shrnuje ve zprávě z tohoto týdnu. "Americký tým má natočeno 100 procent. Bolivie přišla o režiséra, ale jeho roli převzala producentka a natočili to v džungli ještě o den dříve. V Dubaji se potýkají s problémy ohledně natáčení exteriérů, jelikož se tam točí také film Jackieho Chana a další 2 celovečerní filmy, je tam skoro všude zakázané točit. Ale Dubajský tým jsou bojovníci jako my všichni a dotáčí poslední scény. V Africe měli včera poslední natáčecí den a všichni se přesouváme na střih. V neděli 15.11. máme deadline čistého střihu a přejde se na centrální střih, který bude probíhat v U.S.A. na univerzitě Western Piedmont Community College."
Jestli všechno klapne, proběhne premiéra filmu 27. listopadu v Holandsku. Pro české, nebo vlastně brněnské, patrioty bude v polovině prosince uspořádána tuzemská projekce. Podpořit tvůrce, kteří vznik filmu financují částečně z crowdfundingu, svých peněz a od partnerů (product placement), můžete na HitHitu.
48-dni-5-kontinentu-1-film-cesti-tvurci-se-podileji-na-jedinecnem-projektu-3
Členové českého štábu
Režie: David Schöbl
Producenti: Radka Poláková a Daniel Kupsa (Blue Lune Productions)
Herci: Radek Petráš (stand-up komik) a Dasa Reisingerová (herečka, zpěvačka a moderátorka)
Kamera: Petr Volgemut
Masky: Jakub Gründler
Hudba: Tomáš Oliva
Odborný konzultant: Dalibor Lipský