Vetřelec 5 je kvůli natáčení Promethea 2 odsunut na neurčito

Vetřelec 5 je kvůli natáčení Promethea 2 odsunut na neurčito
O něco později naplno rozjel Ridley Scott práce na Prometheovi 2, který byl přejmenován na Alien: Paradise Lost. Milovníci universa, v němž řádí vesmírné monstrum s kyselinou místo krve, mohli slavit. Na jedné straně přímé navázání na původní sérii s Ripleyovou v hlavní roli (přislíben byl navíc návrat desátníka Hickse), na té druhé pokračování obstojného Promethea, novým názvem jasně naznačující, že tentokrát už bude návaznost na vetřelčí sérii podstatně větší. Co chtít víc? Třeba to, aby oba filmy opravdu vznikly.
Což už momentálně není tak úplně jisté a může za to paradoxně Scott.
Obrázek článku
Scott je režisérem Alien: Paradise Lost a současně producentem Vetřelce 5. A přestože měly oba projekty vznikat víceméně souběžně, neděje se tak. Blomkamp na svém Twitteru uvedl: "Vetřelec je nyní tak trochu dán k ledu do doby, než vznikne Prometheus 2. Takže budu pracovat na jiných věcech, přestože naprosto zbožňuji samotného vetřelce i poručíka Ripleyovou".
Přirozeně to nutně neznamená, že se Vetřelce 5 nikdy nedočkáme. Plány na premiéru v roce 2017 ale nejspíš definitivně padly. Což je určitě škoda.
Víte že...
... se první Vetřelec odehrává v roce 2122 a čtvrtý v roce 2379? Ripleyová se narodila roku 2092. Teoreticky se tudíž dožila úctyhodného věku 287 let. Tohoto čísla dosáhli tvůrci tak, že postavu napřed na 57 let uložili do hibernace (přechod mezi druhým a třetím Vetřelcem) a 200 let po její smrti přivedli Ripleyovou zpátky k životu klonováním (Vetřelec 4: Vzkříšení).