US tržby: Zpomalený a nezběsilý Vin Diesel jako lovec čarodějnic pohořel

US tržby: Zpomalený a nezběsilý Vin Diesel jako lovec čarodějnic pohořel
Most špionů | Walt Disney Pictures
Víkend byl k novinkám neobvykle krutý, což umožnilo Marťanov návrat na vrchol a to cifrou 15.7 milionů dolarů. O dvě stě tisíc dolarů hůře si vedla Husí kůže, která tak musela po jediném kole vyklidit zlatou pozici. Snímek vydělává spíše skromně (momentálně má celosvětově na kontě 52 milionů dolarů), což je možná pro studio - vzhledem ke slavné předloze - zklamání. Na druhou stranu se propadá pozvolna a stál jen 58 milionů. Do zelených čísel se dostane lehce. Jestli to ale bude stačit na sequel, to je otázkou.
Třetí je drama Most špiónů Stevena Spielberga s 11 miliony. Velké peníze film z diváků nedostává, ale ono upřímně ani nejde o látku, která by měla ambice bořit žebříčky návštěvnosti. Hlavní jsou přímo fantastické ohlasy a jisté nominace na Oscara (střízlivý rozpočet navíc jistí, že film neprodělá).
Most špiónů
Most špionů | Walt Disney Pictures
Až na čtyřce otevřel Poslední lovec čarodějnic, jehož Vin Diesel prezentoval jako vysněný projekt, na kterém si dal záležet. Možná dal, ale z výsledku to bohužel nijak patrné není. Kritici film rozcupovali (hrůzostrašných 14% na Rottentomatoes) a i když jsou diváci ve známkách smířlivější, rozhodně se do kin nevalí ve velkém. Film otevřel za 10.8 milionů dolarů, což je pro Diesela nejhorší otvírák od propadáku Babylon A.D. (ten debutoval za 9). Slabé mezinárodní tržby naznačují, že Kaulderův hon čarodějnic svět nespasí.
Pátý skončil neúnavný Hotel Transylvánie 2 a až na šestce startuje Paranormal Activity. 8 milionů dolarů vypadá strašidelně (předchozí díly otevřely za výrazně větší částky), ale snímek měl k dispozici pouhých 1656 kin. Byl navíc nepochybně levný a z celého světa má již 25 milionů, takže velké ztráty tu vážně nehrozí. Možná si studio tu konečnou ještě rozmyslí.
us-trzby-zpomaleny-a-nezbesily-vin-diesel-jako-lovec-carodejnic-pohorel
Steve Jobs
Na sedmé místo si z jedenáctého díky nasazení do širší distribuce polepšil Steve Jobs. 7 milionů nepůsobí nijak oslnivě, situace je tu ale podobná Mostu špionů - nejde tu o dolary, ale o útok na zlaté plešouny. A půjde nepochybně o trvalku, takže rozpočet 30 milionů bude hravě za pár týdnů doma. Nešťastný víkend potvrdilo i to, že se do top 10 filmů vůbec nevešly papírově nadějné novinky Rock The Kasbah a Jem and the Holograms.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.