CZ tržby: Vin Diesel zatraceně dobře loví diváky

CZ tržby: Vin Diesel zatraceně dobře loví diváky
Vin Diesel zatraceně dobře loví diváky ve filmu Poslední lovec čarodějnic.
Rychlý a zběsilý Vin Diesel jako vyvolený chlápek, co si to rozdá s čarodějnicema! Pořádná paruka, vousiska a zbraně. Dobrodružný fantasy snímek Poslední lovec čarodějnic do českých kin přitáhl nejvíce diváků. Novinka Brecka Eisnera otvírá s 30.549 diváky. Tržby činí 4 miliony korun. 97 kin a Dieselův trademark to zařídil.
Marťan
Marťan | 20th Century Fox
Velmi solidně se v tuzemských kinech drží Marťan Ridleyho Scotta s Mattem Damonem v hlavní roli. Nicméně poprvé tohle sci-fi musí skousnout druhé místo. Snímek odehrávající se na rudé planetě vidělo o čtvrtém víkendu ve 47 českých kinech 20.174 diváků. Ti za vstupenky zaplatili 3.2 miliony korun. Za necelý měsíc od nasazení jsou čísla následující: návštěvnost 211.808 diváků, tržby 32.5 milionu korun. Tohle je úspěšná mise.
Hotel Transylvánie 2
Hotel Transylvánie 2
Animáky táhnou. Již pátý víkend o tom přesvědčuje druhý díl Hotelu Transylvánie. O tomto víkendu na komediální příběh Draculy a spol. přišlo do 56 kin 18.087 diváků. V pokladnách nechali 2.4 miliony korun. Za necelých pět týdnů od nasazení zhlédlo transylvánské duchařské skopičiny 219.421 diváků, kteří za vstupenky utratili přes 30 milionů korun. Bude třetí díl?
Horory jsou také divácky vděčným žánrem. Čtvrté místo patří opravdu poslednímu dílu série Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015). Šestá štace rozklepané kamery a duchařských výpadů přitáhla o svém premiérovém víkendu do 78 kin 14.139 diváků. Ti za lístky zaplatili 2.16 milionu korun.
Robert De Niro
Robert De Niro je Stážista v redakci módního webu.
Posledním filmem, který v tržbách utržil přes 1 milion, je Stážista (2015) s Robertem De Nirem a Annou Hathaway v hlavních rolích. Na ikonického herce v redakci módního magazínu se přišlo podívat 8.774 diváků. Tržby 1.22 milionu korun.
Martin Myšička
Papoušek Žako šedý a novinář Pavel (Martin Myšička) si přirostli k srdci. | Lucky Man Films
Jak skončila novinka Petra Zelenky, svérázné komediální drama Ztraceni v Mnichově (2015), které recenzenti nejednou pasovali na nejlepší český film roku 2015? Snímek se ztratil až na šesté příčce s návštěvností 6.473 diváků a tržbami 904 tisíc korun. Komerční zklamání. Lze ho srovnat s pohádkou Sedmero krkavců (2015), která za více než 2 měsíce utržila necelých 7 milionů korun a vidělo ji pouhých 60 tisíc diváků. Jenže dílo Alice Nellis bylo rozhodně přístupnější "většinovému" divákovi než Zelenkova novinka. Tohle českým tvůrcům chuť do práce nedodá.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.