Bude Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti nejdražším filmem historie?

Bude Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti nejdražším filmem historie?
To by se ale mohlo zanedlouho změnit a žezlo by mohl převzít očekávaný akční snímek Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti. Server Latino Review se totiž právě od svých zdrojů ze studia Warner Bros. dozvěděl, že by se konečná částka mohla vyšplhat až na astronomických 410 mil. dolarů! Do pokoření Pirátů z Karibiku (pokud budeme vycházet z vyšší částky) tak chybí pouhých šest set tisíc. A ty ještě možná studio někde vyšťourá.
Zajisté se teď ptáte, za co proboha studio takové peníze utratilo? Nuže, snímek čítá spoustu velkých jmen jako Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jeremy Irons a Jesse Eisenberg. Dále si značnou sumu vyžádala delší práce filmařů (17 měsíců od začátku natáčení, postprodukce byla dokončena před pár dny), výstavba rozsáhlých kulis a vizuální efekty (akční scény, Batmanovy souboje v masivním obleku, schopnosti Wonder Woman).
Příště by režiséru Zacku Snyderovi mělo na šestnáctiměsíční natáčení dvou částí Ligy Spravedlivých (Justice League) vystačit „pouhých“ 500 mil. dolarů.
Epický Batman vs. Superman zavítá do českých kin 23. března 2016.