Další bestseller se dočká filmové podoby. Na plátna přijede vlak naděje.

Další bestseller se dočká filmové podoby. Na plátna přijede vlak naděje.
Adaptace se navíc ujme zkušený tým filmařů. Produkují Michael London a Janice Williams a scenárista Christopher Monge r (Temple Gradin, Angličan, který vylezl na kopec) bude mít za úkol převést román do podoby scénáře.
V jednom z posledních vlaků naděje, které od poloviny devatenáctého století v Americe odvážely sirotky z přelidněného New Yorku k náhradním rodinám na Středozápadě, sedí i devítiletá Niamh. Píše se rok 1929 a Niamh, která přišla o rodinu po velkém požáru na newyorské periferii, cestuje díky organizaci Pomoc dětem vstříc nejisté budoucnosti. Co ji v ní čeká? Najde přes řadu bolestných ztrát štěstí? Podobná otázka zní v hlavě i sedmnáctileté Molly v roce 2011. Po smrti milovaného tatínka střídá jednu pěstounskou rodinu za druhou a jde z průšvihu do průšvihu. Za ten poslední musí na veřejně prospěšné práce: bude uklízet v podkroví devadesátileté paní. Protnou se osudy těchto dvou žen? A dostanou odpovědi na své otázky?
dalsi-bestseller-se-docka-filmove-podoby-na-platna-prijede-vlak-nadeje
Kniha byla publikována v roce 2013 a dosáhla velkého úspěchu. Prodalo se jí přes 2 miliony výtisků, vyšla v 35 zemích světa a 100 týdnů se držela v žebřícku nejprodávanějších titulů New York Times (a 5 týdnů byla na jeho vrcholu).